Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Wij zijn slingers en gebruiken soms. Nu weet ik sinds een jaar dat ik drager ben van het HPV virus. De gynaecoloog vroeg of ik weerstand verlagende medicijnen gebruik. Daarop was mijn oprechte antwoord nee. Thuis nog wat zitten googlen en dacht opeens ook aan de drugs. Wanneer ik gebruik tijdens een feestje dan is het over een hele nacht van 20.00 uur tot 045.00 uur: Onderstaand is wat ik gemiddeld 1 x per maand gebruik. (ik weeg 98 kilo) 20.00 kwart xtx (220 pil en daar een kwart van) 24.00 1,9 GHB 01.00 twee trekjes boze (uit een zakje worden 6 boze joints gedraaid) ! x per twee feestjes rook ik twee trekjes boze. Verder rook ik niets, ook geen gewone sigaretten. 02.30 1,6 GHB en max 4 ballonnen a 5 patronen tijdes de hele nacht we slikken dagelijks magnesium, 500 mg vitamine C en tablet vitamine B12 Is mijn gebruik ook weerstand verlagend te benoemen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

In hoeverre jouw weerstand verlaagd wordt door jouw gebruik kunnen wij niet met zekerheid zeggen. Dit hangt van verschillende factoren af. Deze zijn onder andere hoe je algemene gezondheid is en je immuunsysteem werkt. De hoeveelheid en combinatie van middelen hoeft niet per se voor een directe verlaging van je weerstand te zorgen, maar het kan wel. Hoe voel je je na gebruik?

Het weinige slapen kan trouwens al invloed hebben op jouw weerstand. Een ander risico is de combinatie van gebruik. Ondanks dat je dit vaker doet, kunnen combinaties tot onvoorspelbare reacties leiden. We weten dat de combinatie xtc, lachgas en blowen opeens tot een paniekreactie kan leiden.

Van "boze rook" weten we dat de inhoud per zakje kan wisselen en dat synthetische cannabis ontzettend sterk is. Een groot risico is een psychose. De kans hierop wordt groter als je combineert met xtc en lachgas. Synthetische cannabis wordt ervan verdacht een kankerbevorderende werking te hebben.

Overleg jouw gebruik ook met de gynaecoloog.

Met vriendelijke groet,

Calvin en Eline

09 augustus 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG