Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Ik word binnenkort geopereerd, mijn halve schildklier wordt weggehaald i.v.m. verdenking op een tumor. De arts vertelde dat je na 10 dagen weer mag gaan sporten. Met het oog op kerst en oud & nieuw, kan je na die tien dagen alcohol consumeren, roken en drugs gebruiken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraag is nog niet helemaal te beantwoorden, omdat ik niet al je medische gegevens heb. Maar dit zijn de aandachtspunten:

Je moet je helemaal goed voelen, anders loop je kans op een bad trip van drugs.  De schildklierfunctie moet normaal zijn. Te hard of te zacht werken ervan geeft hetzelfde risico. Zoek evt. op de site naar hyperthyreoïdie en hypothyreoïdie.  Als je medicijnen moet slikken moet je kijken naar wisselwerkingen met drugs (interacties) . Die zijn ook te vinden met het medicament als zoekterm. Je kan dan ook evt. opnieuw je vraag stellen. Kijk in het algemeen naar de uppende ( XTC , speed, nicotine) en downende ( alcohol, GHB) effecten van drugs.  Alcohol zou tot 2 à 3 glazen geen problemen moeten geven.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

 

19 december 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG