Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste, Na een tijdlang consistent XTC te hebben gebruikt wil ik daar nu volledig mee stoppen. Dit omdat ik last begon te krijgen van de effecten (minder zin in alles, minder geluk etc.) en pas na een tijd te zijn gestopt, merkte hoeveel beter ik mij nu voel. Nu wil ik toch graag af en toe nog naar een bepaald feest, waar ik vroeger dan XTC op zou nemen. Nuchter gaan lijkt me ook weer geen optie, en daarom mijn vraag: Hebben jullie een idee wat een redelijke vervanger voor XTC zou kunnen zijn, maar die minder impact heeft op de Serotonine aanmaak in mijn lichaam? Het hoeft niet exact hetzelfde effect te hebben, als ik er maar wat 'harder' van ga en langer doorkan op de bewuste avond. Alcohol leek mij hier niet geschikt voor helaas. Gebruik zou overigens een keer in de 2 maanden zijn. Ik ben bang dat ik hoe dan ook een drug ga gebruiken, en hoop dan ook dat u mij kunt vertellen wat in mijn situatie de verstandigste keuze zou zijn m.b.t. de keuze voor welke soort, en dus los van helemaal geen drugs meer doen. Alvast bedankt,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Wat goed dat je je eigen gezondheid in de gaten hebt gehouden. Ook goed om te horen dat het nu beter met je gaat. 

Je wilt graag gestopt blijven met xtc omdat dit een aanslag is op je geestelijke gesteldheid. Toch zou je op feesten wel iets willen gebruiken waarvan je minder nadelen ervaart. Maar nog wel de hele nacht 'door' kan gaan. Je schrijft dat je eigenlijk het beste niets kan gebruiken, maar toch wel wat wil.

Aan alle middelen die op onze site beschreven staan hebben voor en nadelen. De klachten die jij had: minder lekker in je vel, minder zin om dingen te doen en minder geluksgevoel zijn bekende bijwerkingen bij veel middelen. Met name bij stimulerende middelen als xtc, 4f-a en speed zijn die nadelen duidelijk merkbaar. 

Ook van gebruik van verdovende middelen als ghb en ketamine kan een verminderde levenslust veroorzaken.

Bij psychedelica als 2c-b, paddo's of lsd heeft minder risico's op verminderde levenslust door uitputting of invloed op serotonine. Dit zijn echter geen middelen waarvan je een avondje 'door' kan gaan. Ook is zeker bij psychedelica belangrijk dat het onderdeel set van drugs, set en setting in orde is. Als je niet lekker in je vel hebt gezeten, kan dat je ervaring beinvloeden. 

Alleen jij kan de voor en nadelen voor jezelf afwegen. Als je besluit om te gebruiken, lees je dan goed in via de linkjes. 

Ik hoop dat je met deze informatie een besluit kan nemen. 

Met vriendelijke groet, 

Sjoerd

11 januari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(11 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG