Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hoiii, Ik heb vorige zaterdag een feestje gehad en hierbij 300 Mg 4fmp gebruikt ( 1 capsule en een halve pil 4f). Weinig gedronken en uiteindelijk wel erna goed kunnen slapen. Ik ervaar nu alleen hele erge hartkloppingen en vroeg me dus af of het nodig is om naar de dokter te gaan? Of het laten bezinken? Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt last van hartkloppingen na gebruik van een zeer hoge dosering 4-FA in combinatie met alcohol. Hoe gaat het nu met je:? 4-FA staat erom bekend dat het vrij lange werkingsduur heeft en dat het nog een uur of 12 na-effecten kan hebben. Met dit soort hoge doseringen kan dat ook wel eens langer zijn. 4-FA is (vermoedelijk) na ongeveer twee dagen volledig uit je systeem. De hartkloppingen kunnen daarna dus niet meer veroorzaakt worden door de 4-FA, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn.

4-FA is een nieuwe psychoactieve stof. Over de gevolgen van het gebruik is nog weinig bekend. Je bent dus je eigen proefkonijn. Ook is 300 mg veel te veel. De kans op vervelende bijwerkingen neemt dan sterk toe. Doseringen boven de 150 mg worden afgeraden. Meerdere doseringen 4-FA (het zogenaame re-dosen) geeft ook vaker klachten bij gebruikers en wordt ook afgeraden.

In algemene zin horen wij klachten zoals hartkloppingen vaker bij of na het gebruik van uppers. Het ervaren van hartkloppingen wordt ook vaak veroorzaakt door een stress- of angstreactie na gebruik van drugs. Soms zijn mensen hier al gevoelig voor bijvoorbeeld omdat ze veel stress ervaren. Ook kan de sensatie van je hart net zo goed altijd al bestaan hebben. Echter omdat je in een andere 'stemming' bent geweest, kan je zomaar eens wel merken en denken dat het door het gebruik komt. Soms komt het voor dat mensen zich druk maken en worden de hartkloppingen erger. Men komt dus in een negatief denkpatroon. Niet gek overigens, maar wel vervelend.

In de meeste gevallen gaan dit soort klachten vanzelf voorbij en is er geen reden tot zorgen. Zorg goed voor je lichaam. Goed en veel slapen, gezond eten kan daarbij helpen. Het kan helpen om voorlopig even geen drugs, alcohol, nicotine of caffeïne te nemen, dat kan het onprettige gevoel versterken.

Heb je verder nog vragen of heb je nog steeds klachten? Neem gerust contact op. Blijf jij je druk maken en vertrouw je het niet? Dan kun je ook altijd eens contact zoeken met je huisarts.

Met hartelijke groet,

Dion

23 januari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG