Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb vorige week voor de eerste keer in mijn leven een xtc pil gehad deze viel goed alleen durfde ik mijn morfine (oxycodon 2x daags 1tablet van 10mg) en mijn antidepressiva (amitriptalyne 1x daags 2 tabletten van 25mg ) niet in te nemen, met gevolg dat ik ontwenningsverschijnselen kreeg en daardoor me ineens super beroerd voelde. Ik kon niet slapen, had braakneigingen en liep me te pletter naar de wc. Ik neem normaal ook een maag tablet in (omeprazol 2x daags 20mg ) maar deze was ik vergeten in te nemen. Mijn vraag is nu wat kan ik doen mijn medicatie allemaal in nemen of welke niet ?? Voorop staat natuurlijk drugs innemen is niet goed maar ik ben van mening dat als het af en toe is dat het moet kunnen. Ik wacht daarom in spanning af wat jullie antwoord is alvast hartelijk bedankt met vriendelijke groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, goed dat je mailt. Stoppen met die medicijnen was niet persé nodig. En het gaf veel afkickverschijnselen. Het is wel heel goed om voorzichtig te zijn. 

Lees deze link over xtc en antidepressiva 

Check: hoeveel mg MDMA was de XTC? Dit wil je weten van tevoren, testen dus. In theorie is er kans op serotoninesyndroom bij hoog amitriptyline met hoog XTC. Maar de kans is klein. Daarom bij een xtc- dag het advies om de Ami te halveren. En maar max 1 mg mdma per kg lichaamsgewicht te nemen. Weeg je 70 kg dan dus nooit meer dan 70 mg.

Bij morfine is het gevaar op serotoninesyndroom niet gemeld. Bij Tramadol bijvoorbeeld wèl. Kijk goed of je bijwerkingen hebt nog van de morfine en bedenk welke door XTC eventueel versterkt zouden kunnen worden, zoals bijvoorbeeld misselijkheid of duizeligheid. Voor de zekerheid kun je kijken of je een XTC dag met 10 of max 15 mg kan volstaan in plaats van 20 mg. 

Af en toe xtc kan goed gaan. Minimaal 3 maanden pauze. Maar let op, of je meer klachten krijgt die je al had en de morfine en de amitriptyline nodig maakten. Zoals depressie of pijn. 

Houd u ons op de hoogte?

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

08 februari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG