Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste meneer/mevrouw, Ik las jullie informatie over de wisselwerking van isotretinoïne met drugs. De wisselwerking met cocaine staat hier niet bij. Ik vroeg me af jullie hier ook iets over weten? Kan ik wat cocaine gebruiken in combinatie met isotretinoïne? En is het verstandig om ongeveer een week voor gebruik wat in dosering van de isotretinoïne te verlagen? Hetzelfde vraag ik me af voor ketamine. Ik gebruik nu 40 mg. Is het sowieso verstandig als ik drugs (bv ook bij XTC) gebruik om te verlagen bv naar 20? Mvg, 

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Er is geen wisselwerking tussen cocaïne of ketamine en isotretinoïde . Voorzichtigheid is geboden bij een voorgeschiedenis van depressie. Voor het starten van de behandeling dienen de leverfunctie, triglyceriden (nuchter) en serumlipiden te worden gecontroleerd. Controle van leverfunctie en triglyceriden herhalen na een maand en vervolgens iedere 3–4 maanden. Doet je arts dat?

Check de bijwerkingen: vaak komen voor: droge ogen, bloedarmoede, bloedverdunning of - verdikking. Spier-, gewrichts- en rugpijn. Hoofdpijn en wat zeldzame bijwerkingen.

Als je veel last hebt neem je helemaal geen drugs, want die kunnen het verergeren. Omgekeerd loop je meer kans op een bad trip. De dosis verlagen heeft zin als dat de bijwerkingen weghaalt.

Mvg,

Gerard A

drugsarts
 

08 februari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG