Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Ik ga binnenkort voor het eerst met een vertrouwde groep vrienden 4-ho-met doen het schijnt vergelijkbaar te zijn met truffels of paddos heb dat allebei nog nooit gedaan en ik vroeg mij af is 20mg een goede beginners dosis of niet?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

4-ho-met betreft een nieuwe psychoactieve stof (NPS). Dat betekent dat er weinig tot geen onderzoek is gedaan naar de effecten en risico's van het middel. Dus ook niet welke effecten en welke risico's je kunt verwachten bij welke dosering. Door 4-ho-met  te gebruiken ben je je eigen proefkonijn.

Je schrijft dat je nog geen ervaring hebt met paddo's of truffels. Heb je wel ervaring met andere psychedelica? Trippen kan erg heftig zijn. Het lijkt logischer om te kiezen voor tripmiddelen die wat bekender zijn als je nog zo onervaren bent. Bij NPS-en is de onvoorspelbaarheid een heel stuk groter. Er is minder bekend of effecten en risico's en soms bevatten NPS-en eigenlijk andere stoffen. Laat je het ook even testen zodat je zeker weet wat het is?

Als je tripreports van gebruikers bekijkt lijkt 10-20 mg een gemiddelde dosis. Als beginnersdosis kan dit aan de hoge kant zijn. Maar nogmaals: dit is niet op onderzoek gebaseerd.

Ik hoop dat je toch iets met dit antwoord kunt.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

01 februari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG