Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Wie kan mij helpen; ik heb sinds een half jaar helse pijn in mijn nek/schouder. MRI en foto’s kunnen niks vinden. Ik gebruik voor de pijn oxycodon 5 mg. Mijn arts schrijft niet meer dan 15 tabletten voor. Hiermee red ik het niet. Ik weet dat hier een zwarte markt voor is. Wie kan mij een tip geven om extra tabletten te kopen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Eigenlijk moet ik meer weten over je nek:

  • Hoe lang al klachten?
  • Waardoor?
  • Waarvan wordt het erger of beter?

Laat me je adviseren om het toch eerst met je huisarts proberen op te lossen. Op de zwarte markt weet je niet wat je precies krijgt met alle risico's van dien . Eén daarvan is verslaving. Je huisarts schrijft weinig voor, maar zonder beperkingen Oxycodon hebben is gevaarlijk. Weet dat je pijn er ook nog eens van kan gaan toenemen!  Dit gebeurt als je er aan went. Dan wordt pijn een ontwenningsverschijnsel. Daarmee is er kans dat je steeds meer nodig hebt en er nooit meer vanaf komt.

Je pijn is tegelijkertijd verschrikkelijk.

Daarmee adviseer ik je alle medische en psychologische wegen af te lopen om de diagnose te gaan weten. Wat speelt er nog meer in je leven naast de pijn? Kan dat de pijn verergeren?  Deze vragen moet je beantwoorden. Daarna poog je eerst te behandelen zonder pijnmedicatie. Psychologische behandeling heet CGT voor pijn. Hypnose kan ook helpen. Fysiotherapie en haptonomie ook. Onderzoek het. Verder heb je het niet verslavende paracetamol-ibuprofen. Om en om innemen, max 8 innames totaal per dag. 

Ik weet, het was niet je vraag, maar ik hoop één Oxycodon verslaving te hebben voorkòmen.

Heel veel succes en mail gerust nog een keer.

Mvg,

Gerard A

drugsarts

 

 

 

 

 

13 februari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG