Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben een redelijk ervaren gebruiken op het gebied van xtc, mdma en pep. Echter heb ik dit nog nooit in combinatie gebruikt. Ik ben xtc en mdma een beetje zat, ik word er te leip van (gebruik niet veel). Nu heb ik laatst 3mmc gebruikt wat mij goed beviel, niet te leip. Nu ga ik binnenkort weer naar een festival en ben ik van plan om wederom 3mmc te gebruiken. Mijn vraag is in hoeverre kan ik dit combineren met pep? Ik heb geen zin om continu 3mmc bij te nemen op een festival wat 10 uur duurt. Mijn plan was om ongeveer na 4 uur op het festival een bommetje pep te nemen en later wat 3mmc. Groet, 

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je bent benieuwd of je 3-MMC en pep (=amfetamine) kan combineren. Dit kan je natuurlijk altijd doen. Of het verstandig is? Ik denk van niet. Graag leg ik uit waarom.

3-MMC is een research chemical dat valt onder de cathinonegroep. Cathinonen zijn amfetamine-achtige stoffen. Research chemicals zijn stoffen waar nog geen of weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is. In tegenstelling tot pep. Bij pep weten we door het onderzoek wat de effecten en de gevaren zijn. Bij een stof als 3-MMC weten we dat niet. Met andere woorden, als je dit gebruikt ben jij je eigen proefkonijn. De stof kan zomaar 'veilig' zijn, maar het kan ook heel erg gevaarlijk zijn.

Wanneer je drugs combineert, geeft dat onvoorspelbare effecten. Daarom raden wij combigebruik altijd af. Zeker wanneer je iets combineert met een research chemical, waarvan het al onduidelijk is wat de effecten en risico's zijn. Het zijn beide uppers en versterken dus ook de bijwerkingen op dat gebied. Bij synthetische cathinonen melden gebruikers vaak het risico op ernstige problemen met hart en bloedvaten en sterke cravings (trek in het middel). Samengevat lijkt het mij risicovol om beide stoffen te combineren en raad ik het af.

Maak je de keuze om het wel te combineren? Houd je dosis dan zo laag mogelijk. Wil je goed kunnen doseren? Laat dan in ieder geval je drugs testen. Alleen zo weet je hoe zuiver het poeder / de pil is. 

Gaat het toch fout? Weet dan dat je altijd 112 kan bellen of naar de ehbo post tijdens een feest. Omdat je toegeeft dat je gebruikt hebt, zal je niet opgepakt of bekeurd worden. Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben. Heb je nog een vraag? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

19 februari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG