Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste, ik heb chronische migraine en gebruik hiervoor als profylaxe topiramaat (2 maal daags 50mg, dus 100mg per dag) en voor de aanvallen gebruik ik o.a. sumatriptan, almotriptan en frovatriptan. ik zou graag 2-cb willen proberen, maar kan dat (ondanks dit werking heeft serotonine receptor) ?? ik gebruik alleen als ik 2 dagen lang geen aanval heb gehad. bij cocaïne bijvoorbeeld gaat dit wel soms goed. alvast dank

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Helaas is nog niet alles bekend. Soms krijgen mensen met migraine na gebruik van XTC, en misschien ook wel van 2C-B , meteen last van migraine aanvallen. Anderen weer niet.

Topramaat kan bijwerkingen hebben. Daar moet je sowieso niet teveel last van hebben. Anders is drugsgebruik af te raden want de bijwerkingen kunnen versterken of de kans op een bad trip sterk verhogen.

We gaan juist met ons spreekuur en het LUMC Leiden onderzoek doen naar blijvende klachten die door drugs zijn opgewekt en die lijken op migraine met aura. Vooral visuele klachten.  Als jij die ook hebt, zou ik voor de zekerheid helemaal geen 'serotonine middelen' nemen. Dus geen hallucinogene drugs. 

Mocht je kiezen voor gebruik, dan willen we heel graag je ervaring vernemen om van te leren.

Dank en succes,

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

08 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG