Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hi drugs team Mijn gebruik de afgelopen maanden is erg hoog geweest. Ik heb in juni 2x xtc gebruikt, in juli 2x xtc gebruikt en de laatste keer was 18 augustus. Ik ben er tot nu toe goed vanaf gekomen en heb geen lange termijn bijwerkingen gehad. Nu vandaag op werk kreeg ik het ineens heel warm, mijn hart kloppingen gingen sneller en ik begon te trillen. Ik werd heel emotioneel en het voelde bijna hetzelfde als een bad trip van xtc alleen dan mentaal. Kan dit te maken hebben met mijn drugs gebruik? Of zou dit compleet wat anders zijn? Groetjes Anoniem

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je contact het opgenomen. Wat vervelend dat jij dit hebt meegemaakt deze week. Hoe gaat nu met je? Je geeft aan dat je achtien augustus voor de laatste keer xtc (=mdma) hebt gebruikt. Ongeveer drie weken later kreeg je last van klachten. Ik begrijp dat je deze klachten koppelt aan het gebruik van mdma. Toch denk ik niet dat jouw gebruik deze situatie heeft veroorzaakt. Graag leg ik uit waarom.

Wanneer je mdma gebruikt, heeft je lichaam tijd nodig om dit af te breken. Jouw lichaam heeft hier ongeveer twee dagen voor nodig. Dit hangt af van de dosering. Dit betekent dat de mdma al een aantal weken uit jouw lichaam is. Het kan dus niet veroorzaakt worden door je eerdere gebruik.

Je schrijft dat je eerder last hebt gehad van een bad trip. Waarschijnlijk heb je tijdens deze bad trip angst of paniek ervaren. Heb je tijdens je werk een stressvolle of beangstigende situatie meegemaakt? Heb je het idee dat je overwerkt of overbelast bent? Misschien het gevoel dat je 'op je eindje loopt'? Waarom ik dit vraag, is omdat je een stress/angstreactie omschrijft: je kreeg het warm, last van hartkloppingen en trillen. Het is daarom ook niet gek dat je de koppeling legt met het gebruik of de bad trip.

Ik heb het idee dat jij je wel erg zorgen maakt om schadelijkheid van xtc, gezien je in het verleden wel eens een vraag over gesteld hebt. Heb je in het dagelijks leven snel last van angstklachten? Maak jij je snel zorgen om dingen? Dan is het te overwegen om niet te gebruiken. Door gebruik kunnen deze angstklachten namelijk erg versterkt worden. Zoals ik omschreven heb in je eerdere vraag.

Al met al, hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele schade. De reactie op je werk heeft niets met het gebruik te maken. Ik hoop je dan ook vooral gerustgesteld te hebben. Blijf je met deze klachten zitten? Voel je vrij om nog eens contact te zoeken. Natuurlijk ook als je andere vragen hebt! Ook kan je ondersteuning krijgen bij de praktijkondersteuner van de huisarts (POH). De praktijkondersteuner kan je helpen met heel veel. Bijvoorbeeld omgaan met stress, piekeren, vervelende gedachten, zorgen maken en ga zo maar door.

Met hartelijke groet,

Dion & Kim

 

 

14 september 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG