Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

ik ben afgelopen weekend op stap geweest bij een feesttent paar dorpen van mijn huis af. op de eind van de avond begon ik dingen te zien. enge dingen. als ik mijn ogen open had zag ik enge mensen en voelde ik ze. ik kon me alles van de hele avond herinneren en kon nog perfect praten. wat zou dit geweest kunnen zijn? ik heb de dag erna alleen maar kunnen slapen was de hele dag heel licht in mijn hoofd en mijn hele lichaam deed pijn. kon ook niet eten zonder pijn te krijgen. mijn zus heeft ook bijna hetzelfde meegemaakt na een avondje stappen maar weten niet of we gedrogeerd zijn.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Wat vervelend en beangstigend dat je dit ervaren hebt. Hoe  gaat het nu met je? Was je nuchter toen het gebeurde of had je alcohol, wiet/hasj of iets anders gebruikt? Kan me voorstellen dat je met veel vragen zit. Alhoewel ik je ga proberen meer duidelijkheid te geven, kan ik je niet vertellen of je daadwerkelijk gedrogeerd bent of niet. Graag leg ik uit waarom.

Wanneer mensen een ander drogeren, is dat (bijna) altijd met een doel. Vaak wordt dit gedaan met een verdovend middel, zodat de persoon in slaap valt. Daarna kan het doel bereikt worden: iemand beroven of ongevraagd seksuele handelingen verrichten. Een ander doel zou een hele slechte grap kunnen zijn. Echter in de praktijk heb ik hier nog nooit van gehoord.

Jij schrijft over het ervaren van hallucinaties. Je zag en voelde enge mensen. Lijkt me heftig om mee te maken! Hallucinaties kunnen veroorzaakt worden door bepaalde drugs, maar zeker ook door andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan een enorm slaaptekort. Ook gaan sommige mensen hallucineren wanneer zij gevoelig zijn voor psychoses. Dit zit dan vaak in de familie.

Je geeft aan dat de dag daarna erg moe was, je licht in je hoofd was en je lichaam pijn deed. Dit zijn geen kenmerken van middelen waarvan je gaat trippen. Wel ervaren mensen deze klachten wanneer zij een angst- of paniek hebben ervaren. Heb jij dit ook ervaren? Zo ja, je lichaam heeft een lange tijd in de 'vecht-of-vlucht' stand gestaan. Dit kost heel vele energie. Pijn in je lijf kan door de spierspanning zijn.

Al met al, heb je een heftige situatie meegemaakt. Echter vraag ik mij af of er daadwerkelijk sprake is van drogeren. Maar dat blijft altijd lastig te bepalen. Met deze info, hoe denk je er zelf over?  Kom je er nog niet helemaal uit, kan je altijd nog eens contact zoeken. Belangrijk voor ons om te weten of je nuchter was en hoe het in het dagelijks leven met je gaat. Heb je last van angsten of vaker last van hallucinaties? Wij hebben pagina met een aantal tips wanneer je angst of paniek ervaart.

Het kan best zijn dat jij je nu enorm zorgen maakt en misschien nog wel angst ervaart. Dat is heel normaal. In dit geval kan je eens langs de huisarts gaan met je verhaal. Huisartsen hebben te maken met de privacywet, zij mogen niet zomaar doorvertellen wat jij aan hun verteld. Je hoeft niet bang te zijn dat je ouders/verzorgers hier achter komen.

Ik hoop je zo wat meer informatie te hebben gegeven, wat je tot rust brengt. Toch is het een heftige situatie. Neem vooral contact met ons, of met je huisarts op wanneer je hier nog steeds mee zit. In ieder geval wil ik je veel sterkte wensen.

Met hartelijke groet,

Dion

 

12 september 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG