Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste allemaal, Als jonge dertiger probeer ik nog wel eens wat uit. In augustus voor het eerst een pil xtc (160-180mg) gedaan. Een halve gebruikt eigenlijk. Heb mij eerlijk gezegd in lange tijd niet zo opgewekt en fit gevoeld als toen en de twee weken erna. Een verminderde eetlust heb ik al die tijd niet gehad. Nu een maand later zeggen mensen dat ze aan mij kunnen zien dat ik aardig ben afgevallen. 4 dagen geleden gewogen, en inderdaad: nu weeg ik 45kg, tegen 50 of 51kg eerst. Dat sommige afvallen na de xtc, hoor ik wel eens, maar dat is bij gezonde mensen die door xtc/mdma langer door blijven gaan dan dat het lichaam er kracht voor heeft. Wat bij mij minder standaard is: ik heb een spierziekte en zit in een elektrische rolstoel. Het risico van te lang doorgaan zit er voor mij niet in gelukkig!. Na de pil heb ik wel gemerkt dat ik 2 weken lang meer energie en meer plezier van het leven had dan ik toch altijd al heb. Mijn vraag is nu: Wat is in mijn geval de regelmaat dat ik xtc kan gebruiken op een zo verantwoord mogelijke manier? Voor een gezond persoon is eens in de twee of drie maanden een pil xtc of mdma goed te doen, dat weet ik, maar ik kan mij zo voorstellen dat daar voor mij een verschil in zit. Kan iemand mij verder op weg helpen? Bedankt, en groetjes...

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor jouw vraag. Je hebt je tijdens je eerste xtc ervaring (misschien onbewust) redelijk aan onze adviesdosering gehouden. Als de pil daadwerkelijk 160-180 mg mdma bevat, dan heb jij omdat je een halve pil gebruikte 80-90 mg mdma binnengekregen. Wij van drugsinfoteam raden 1-1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht aan voor de positieve effecten van mdma met zo min mogelijk risico. Dat zou voor jou een maximum van 75 mg mdma zijn op basis van 50 kg lichaamsgewicht. Laat daarom altijd je drugs testen zodat je juist kan doseren.

Dat je zoveel gewicht verloren bent door dit eenmalig gebruik komt mij niet bekend voor. Xtc kan er tijdelijk voor zorgen dat de eetlust vermindert. Dit hoeft alleen niet direct te betekenen dat je 5 à 6 kilo afvalt. Ik weet niet hoe je voor en na het xtc gebruik gegeten hebt, maar als jij gewoon gegeten hebt heeft het eenmalig xtc gebruik hier geen effect op gehad. Ik raad aan om hierover je huisarts in te lichten en wees daarin ook open over je eerste xtc ervaring. Je huisarts heeft geheimhoudingsplicht over wat jij hem verteld.

Je vertelt dat je erna nog twee weken een energiek en levendig gevoel hebt. Over het algemeen komt dit niet vaak voor, hoogstens een afterglow de dag erna. Laag doseren speelt hierbij een rol. Hoe hoger je doseert, hoe heftiger de kater. Xtc werkt op de neurotransmitter serotonine in o.a. de hersenen en dit kun je zien als een "geluksstofje". Deze wordt door xtc volledig opgebruikt en zorgt ervoor dat je de dag(en) erna down en somber voelt. Dus misschien kijk je gewoon terug op een leuke ervaring wat voor vreugde zorgt. Je kunt op onze pagina's tips en risico's van xtc nog meer informatie vinden.

Omdat er meerdere spierziektes bestaan, kan ik niet met zekerheid zeggen wat voor jou werkt. De twee à drie maanden zijn inderdaad goed om aan te houden als gezond persoon, om de disbalans in het lichaam en de hersenen weer te corrigeren. Zou jij daarom je vraag opnieuw willen insturen met welke spierziekte je hebt? Dan kan onze arts er naar kijken en jou een passender antwoord geven.

Met vriendelijke groet,

Calvin

12 september 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG