Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste, Het afgelopen half jaar krijg ik snel last van buikpijn tijdens het consumeren van alcohol, hierbij kan ik op feestjes en avonden in de stad niet drinken. Als 18 jarige jongen vind ik dit zeer vervelend omdat ik dit wel wil doen omdat ik nog jong ben. Het afgelopen jaar ben ik ook naar vier verschillende festivals geweest waar ik XTC heb gebruikt, een festival was buiten en de rest was in een zaal. Nou kreeg ik bij alle drie de binnen feesten braak neigingen. Deze neigingen kreeg ik, vermoedelijk, omdat ik niet kan boeren en de lucht in mijn maag niet vrij kan laten. Bij het buiten feest had ik een lage dosis omdat dit mijn eerste keer was, daarom vermoed ik dat ik hier geen last van braakneigingen had. Als ik deze braakneigingen heb, komt er tijdens het braken meestal geen eten of drinken mee uit, maar eigenlijk voornamelijk lucht. Na het braken heb ik er geen last meer van en dit is altijd eenmalig. Ik ben de enige van mijn vriendengroep die dit probleem heeft. Nou is mijn vraag, hoe kom ik hier van af en waardoor komt het? Ik twijfel ook om dit probleem bij mijn huisarts aan te kaarten, omdat er misschien wel iets niet goed zit.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Als ik het zo lees, heb je de verbinding gelegd tussen buikpijn krijgen tijdens drinken en jouw eerdere ervaringen van xtc. Dat zou natuurlijk kunnen, maar dat dat hoeft niet zo te zijn. Buikpijn kan echt enorm veel oorzaken hebben en hier valt heel weinig over te zeggen. Het is namelijk een veelvoorkomende, maar vage klacht. Hiermee kan je altijd het beste even langs je huisarts. Aan hem/haar kan je rustig vertellen dat je alcohol drinkt of wel eens xtc hebt gebruikt. Je hebt overigens mijn nieuwsgierigheid gewekt met de zin: '... dat vind ik zeer vervelend omdat ik het wel wil doen omdat ik nog jong ben'. Hoe bedoel je dat precies?

Braken tijdens het gebruik van xtc (=mdma) komt vaker voor. Soms is het een overgevoeligheid, meestal is het een te hoge dosering. Zie de pagina: xtc en misselijkheid voor meer info. Wil je de risico's bij mdma beperken? Gebruik dan niet meer dan 1 tot 1,5mg mdma per kilo lichaamsgewicht, met een bovengrens van 120mg op één feestje (harm reduction bij xtc). Wil je goed kunnen doseren? Laat dan je drugs testen. Wat er op internet staat of wat de dealer zegt is onbetrouwbaar. Zelfs als de dealer een goede vriend is.

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

07 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG