Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Wanneer je snel achter elkaar XTC gebruikt is het effect van de mdma merkbaar minder omdat je een te kort hebt aan serotonine. Ik merkte dit ook een keer toen ik truffels had gegeten en een week later xtc op een festival had gedaan. Ik had veel meer het gevoel strak te staan dan dat ik euforisch was. Heb je door truffels dan ook een serotonine te kort? Of was dit toevallig gewoon een minder goede ervaring? Daarnaast ben ik benieuwd of dit ook zo is bij 2C-B, wanneer ik dat zou gebruiken om te trippen en +/- een maand later xtc kan dit van invloed zijn op de xtc ervaring?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Eerst zal ik iets vertellen over de werking van xtc, truffels/paddo's en 2c-b.

Xtc zorgt er inderdaad kort gezegd voor dat je gehele voorraad serotonine in één keer op gaat. Psilocine, de actieve stof in paddo's/truffels en 2c-b bootsen de stof serotonine na. Deze stoffen putten je voorraad serotonine dus niet uit.

Alle drie deze middelen zorgen er wel voor dat je serotoninereceptoren behoorlijk overbelast worden. Hierdoor kunnen ze zich terug trekken. In de meeste gevallen zal een middel hierdoor minder effectief worden als je kort op elkaar gebruikt. Zoals bij jou het geval was. Al zal de set en setting ook zijn invloed hebben gehad.

Er zijn echter ook gevallen bekend waarbij het serotoninesysteem juist overgevoelig werd. Hierdoor kan een xtc-trip een week na een truffeltrip juist 'trippiër' worden. Het kan dus twee kanten op gaan.

Je wilt weten hoe het zit als je 2c-b gebruikt en een maand later xtc. Ben je van plan het op die manier te gebruiken? In effect kan je misschien kleine verschillen merken. De risico's van xtc worden wel groter. Bijvoorbeeld op angstklachten of het depersonalisatiesyndroom. Het serotonine systeem heeft geen rust gehad om bij te komen van vorig gebruik. Dit risico beperk je door niet vaker dan eens in de drie maanden drugs te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

08 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG