Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik was laatst op frenchcore sil vous plait en ik heb hier xtc genomen, ik had 2 pillen van 180 mg bij mij en ik weeg 65 kilo. Ook was het meer dan 3 maand geleden sinds de vorige keer dat ik heb genomen. Ik ben begonnen met een halfje om 10 uur, toen heb ik ongeveer elke anderhalf a 2 uur een kwartje bij gepakt, tot dat mijn pillen op waren, ik heb dus over een avond van ongeveer 12 uur (het laatste kwartje voelde ik pas inwerken in de trein, die reis duurde 2 uur en toen ik thuis kwam was het bijna uitgewerkt, dus eigenlijk over een periode van 14 uur) 2 pillen van 180 mg = 360 mg genomen. Ik heb deze avond voorderest alleen in het begin lachgas gebruikt maar niks anders behalve sigaretten. Ik heb me op geen een moment slecht gevoeld, af en toe had ik het warm maar dan ging ik koelen, ik merkte alleen op het einde dat mn ogen een klein beetje gingen tollen, ik heb op deze avond een paar glazen 7up gedronken omdat hier suiker in zit. Mijn vraag is eigenlijk, heb ik nou echt veels te veel genomen aangezien ik mij niet slecht voelde op het feest, en ook geen dip heb gehad in de dagen daarna, ik weet dat het meer is dan de aangeraden hoeveelheid maar ik heb niet een super hoge dosis tegelijk in mijn systeem gehad voor mijn gevoel. Wel heb ik ADHD, kan dit invloed hebben dat het effect minder sterk is? En heb ik nou echt veels te veel genomen of valt dat wel mee?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Wat fijn dat je bij deze dosering weinig of geen klachten hebt gehad. Dat zie ik wel eens anders. Je hebt namelijk wel een overdosering binnen gekregen. Die 360mg voor één persoon, hoe zwaar je ook weegt, is echt te veel.

Wanneer je meer dan de risicobeperkende dosering neemt, nemen de risico's aanzienlijk toe. Tollende ogen en spierspanning zijn de minder heftige bijwerkingen. Welke risico's je loopt lees je op onze pagina over risico bij mdma terug. Daarnaast neemt vooral het speedy-effect toe bij te hoge doseringen, terwijl het love-effect juist afneemt.

Suiker drinken/eten heeft geen effect op de drug. Wel speelt tolerantie een rol. Tolerantie wil zeggen naar mate je meer en vaker gebruikt, je steeds meer nodig hebt voor hetzelfde effect. Ook speelt de regel: drugs, set setting een rol. Het feit dat je ADHD hebt hoeft het effect niet te beïnvloeden. Van ADHD medicatie wordt je dan ook niet letterlijk rustig. Het helpt je focussen waardoor je rustiger wordt in je hoofd. Slik je medicatie voor je ADHD? Wanneer je dit combineert met (andere) drugs loop je ook een hoger risico op klachten.

Om dus je vraag concreet te beantwoorden. Je hebt inderdaad een zeer hoge dosering genomen. Wil je risico's beperken bij gebruik? Houd je dan aan de harm-reduction tips. Heb je verder nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

13 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG