Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Dag, Wat is de wisselwerking van coke en van een buprenorfine-pleister (ookwel Butrans)? En wat is de wisselwerking van diclofenac en coke? Ik gebruik zowel de pleister als diclofenac en vraag me af of je dit kan combineren. Is dit gevaarlijk of moet ik tijdelijk even met 1 of beiden stoppen? Alvast bedankt 

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Deze vraag is voor ons nieuw. Je krijgt een theoretisch antwoord. 

Cocaïne en buprenorfine. Alleen in hoge doseringen loop je risico op het serotoninesyndroom door een dubbele serotoninestijging. Dat blijkt buprenorfine toch ook een beetje doen. Maar minder dan antidepressiva of XTC bijvoorbeeld.

Check verder of je bijwerkingen hebt van Butrans. Hartritmestoornis, lage bloeddruk, loopneus, traanstoornis. Obstipatie, diarree, misselijkheid, braken, buikpijn. Zweten, rugpijn, rillingen zijn symptomen die voor kunnen komen. Je kan dan rekening houden met het feit dat sommige ervan kunnen worden versterkt door coke of ook door de coke dip erna.

Diclofenac heeft vaak voorkomende bijwerkingen: hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid. Misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, buikkrampen, winderigheid, geberek aan eetlust. Huiduitslag. Dat even uitsluiten bij voorkeur. Alleen bij langduriger gebruik kan je bloedstolling afnemen. Dan is het zeker niet aan te raden om te combineren.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

PS ervaringen die je opdoet, eventueel, zijn welkom om terug te horen om van te leren.

17 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG