Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hoi. Ik heb de afgelopen 3 jaar best vaak coke gesnoven. Met wat rustige weekenden hier en daar, eigenlijk wel ieder weekend tussen de halve en hele gram per weekend. Nu merk ik dat ik moeite heb met het krijgen/behouden van een erectie. Erectiepillen werken wel. Kan langdurig coke gebruik zorgen voor blijvende erectieproblemen? En kun je eventueel toelichten hoe dat dan komt? Dank je wel :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je problemen hebt rondom het krijgen van een erectie. Veel mannen voelen zich heel rot hierover en schamen zich. Toch hebben veel mannen vroeg of laat in hun leven wel eens moeite met het krijgen van een erectie. Goed dat je even contact zoekt.

Erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak is dit puur een geestelijke oorzaak. Bijvoorbeeld door onzekerheid, depressie, stress kan dit veroorzaken. Dat overkomt meer mannen en is zeker weer op te lossen. Soms met de nodige hulp.

Het overmatig gebruik van cocaïne kan ook zorgen voor tijdelijke erectieproblemen. Dat komt omdat het hebben van seks of het krijgen van een orgasme de stof 'dopamine' in de hersenen vrijlaat. Het is een beloningsstof. Wanneer je cocaïne gebruikt wordt o.a. dopamine vrijgelaten. Mede hierdoor krijg je het effect van coke. Echter wanneer je veel en vaak coke gebruikt, raken deze voorraden van dopamine uitgeput. Dit kan zorgen voor een tal van vage klachten. Erectie-, libido- of impotentieproblemen komen daar bij kijken. Dat is erg vervelend, maar de erectieproblemen zullen bij het stoppen met gebruik geleidelijk weer weggaan.

Een derde reden wat ook invloed kan hebben, is de aanslag van cocaïne op je hart- en bloedvaten. Een erectie ontstaat doordat de zwellichamen in de penis zich vullen met bloed. Echter bij beschadigingen aan bloedvaten kan dit vermoeilijkt worden. 

Samengevat schat ik de kans erg groot in dat, met een juiste diagnose van de oorzaak en de juiste aanpak, jij in de toekomst prima in staat bent om een erectie te krijgen. Dan zul je dus wel wellicht moeten beslissen om drastisch te minderen met de coke. Durf je het aan dit te bespreken met je huisarts?

Als laatst wil ik nog wat meegeven over het gebruik van erectiepillen. Heb jij deze via de huisarts gekregen of via het internet besteld? Wanneer je erectiepillen gebruikt en het een psychisch probleem is, pak je de oorzaak niet aan. Zo ben je altijd afhankelijk van erectiepillen.

Kamagra is de goedkope Indiase kopie van Viagra (Sildenafil) en is niet toegestaan op de Nederlandse markt. Niet alle namaak-Kamagra komt uit Nederland. Er is een grote wereldwijze illegale handel in Kamagra en het is een zeer vaak nagemaakt medicijn. Het kopen via Kamagra bijvoorbeeld via een website is per definitie onveilig en onbetrouwbaar. Ook als het er mooi en netjes uitziet allemaal. Als men zegt originele producten te verkopen is dat ook geen enkele garantie. Goede namaak is nauwelijks van het origineel te onderscheiden. Juist erectiepillen op de illegale markt bevatten regelmatig andere stoffen of bevatten soms andere (vaak te hoge) doseringen. Dat is dus waar je extra risico loopt. Dat er teveel stof in zit waardoor de bijwerkingen toenemen. Of dat er andere actieve stoffen of vervuilingen bijzitten. Erectiepillen kun je (jammer genoeg) niet laten testen bij een testpunt voor partydrugs.

Ik hoop je zo wat verder geholpen te hebben. Je kan ook altijd eens contact zoeken met je huisarts. Hij of zij kan je zeker hierbij ondersteunen. Heb je nog vragen? Neem gerust nog eens contact op.

Met hartelijke groet,

Dion

12 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG