Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste meneer/mevrouw, Ik heb ongeveer 2 weken geleden voor het eerst in mijn leven geblowt. (white widow) niet een hele joint. Toen ben ik heel bad gaan trippen, zoals huilen en trillen. Maar ook heel erg alsof ik droomde. Ik kon toen heel moeilijk praten of ik herhaalde steeds alles wat ik zei. Ik heb vandaag weer dat gevoel gekregen zoals ik toen had. Ik ben toen naar huis gegaan en gaan slapen. Maar ik heb na die eerste keer blowen noout meer geblowt. Dus ik vraag me af hoe dit kan en of er iets aangedaan kan worden? Ik heb soms het gevoel dat de wereld niet echt is. Maar dat vooral als ik zo'n "aanval" heb. Wat is dus maar 2 keer heb gehad. Daarna zet ik het al gauw uit me hoofd maar voel ik me wel naar en misselijk. Mvg, 

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

je zegt dat je twee weken voor geleden voor het eerst hebt geblowt in je leven. Dit is heel heftig voor je geweest. Het lijkt mij ook heel vervelend. Ben je ook angstig geworden hiervan? 

We zien deze reactie vaker bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Goed besluit van je om niet meer te blowen. De klachten kunnen namelijk erger worden daardoor. Ik ga er voor nu vanuit dat je iets wilt doen met deze klachten en zal je wat tips geven. Maak je geen zorgen, er is niks kapot in je lichaam. Het zal na verloop van tijd beter worden. De reden dat je je zo vreemd voelt, komt door de angstreactie van je lichaam op wat er gebeurd is. Je hebt waarschijnlijk op zo een moment een paniekaanval. Dat kan je erg misselijk maken en naar doen voelen.

Je geeft aan dat de wereld niet echt voelt. Wij hebben over dit soort klachten een stuk geschreven. Dit kan je lezen via deze link over depersonalisatie of deze link over angstig worden. Verder kan je ook contact opnemen met ons spreekuur speciaal voor mensen met dit soort klachten. Je kan een afspraak maken voor een telefonisch consult door te bellen naar 088-358 29 40. Een telefonisch consult kost je niets. We zullen je dan telefonisch meer uitleg geven.

Wat je verder voor nu kan doen: probeer je stress te verlagen. Zorg er ook voor dat je niet meer datgene doet wat deze klachten verergert (blowen, alcohol drinken, of andere drugs gebruiken, weinig slapen). Nog meer tips kan je hier vinden. Zodra jij stopt met je zorgen maken en niet teveel stress hebt, zullen de klachten afnemen.

Ik hoop dat dit je verder helpt.

Met vriendelijke groet,

Jurjen

15 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG