Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Ik zag vandaag voorbij komen dat er een mogelijke vervanger voor 4fmp op de markt is. 4fea en of 3fea. Hebben jullie enig idee wat deze soorten drugs voor positieve en negatieve effecten hebben? Je kan ze legaal bestellen.. dank jullie wel!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het klopt dat er op internet veel vervangende producten voor 4-fmp (=4f-a). 4-fea en 3-fea zijn hier voorbeelden van. Dat het 'legaal' verkocht wordt, zegt helemaal niets over de veiligheid ervan. Alleen dat het (nog) niet op de opiumlijst staat. Het is dus een misverstand om te denken dat legale stoffen per definitie veiliger zijn.

Als je de verhalen op internet mag geloven is het effect ongeveer vergelijkbaar met 4f-a. Dit zegt echter niets over de risico's. Er is nog bijna geen onderzoek gedaan naar naar deze middelen. Er zijn ook nog maar weinig gebruikerservaringen maar je kunt wat vinden op diverse drugsfora en Erowid. Wat de risico's precies zijn is dus grotendeels onduidelijk. Wil je dit soort nieuwe psychoactieve stoffen toch gebruiken? Dan ben je je eigen proefkonijn.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

12 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG