Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

In verband met pijnaanvallen door een tumor, heb ik Oxycodon voorgeschreven gekregen. Dit begon in oktober 2018. Eerst nog 2x10mg en eventueel 5mg oxynorm voor het geval de pijn er toch doorheen kwam. Geleidelijk aan is dit verhoogd tot ik in januari ongeveer 400mg aan Oxycodon en Oxynorm slikte per dag. In januari ben ik uiteindelijk vervroegd opgenomen in het ziekenhuis omdat de pijn, ondanks de medicatie, ondraaglijk werd. In afwachting van de operatie heb ik toen een epiduraal pomp aangesloten gekregen. Ben toen wel direct begonnen met het afbouwen van de Oxycodon. Aan het eind van de ziekenhuisopname gebruikte ik nog 75mg, 3x25mg per dag. Sindsdien heb ik om de 5 dagen de Oxycodon afgebouwd met 5mg per inname. Afgelopen zaterdag was de eerste dag zonder Oxycodon. Het valt me heel zwaar. Dag 1 ging nog wel maar vanaf dag 2 heb ik diarree, misselijk, geen eetlust, rusteloze benen en ik heb het enorm koud. Ook slaap ik verschrikkelijk slecht. Dit is mijn derde dag. Graag zou ik willen weten hoe lang dit proces ongeveer duurt een of ik iets kan doen om de verschijnselen te verminderen? Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Allereerst respect voor uw weg. Het lijkt erop dat alleen die laatste stap naar nul nog ietsje te snel kwam. Opnieuw 5 mg Oxycodon langwerkend kan een keuze zijn. en dan die nog halveren na een week bv.  Of zelfs erna 1,25 mg inzetten via een kwart tablet of via vloeibare Oxycodon. Na verdunnen.

- Je kan aanvaarden, nog een weekje deze klachten ondergaan en ze langzaam zien afnemen. Dan ben je er wel vanaf hopelijk. 

- Ander hulpmiddelen tegen de klachten zijn domperidon tegen misselijkheid, 5-HTP 200 mg dalend naar 100 mg tegen spierkrampen, gedurende 2 weken. Diclofenac, ook valium (diazepam) kan een aantal dagen geen kwaad. Langere inname is riskant voor verslaving. Pantozol voor de maag. 

Hopelijk steunt dit u goed het laatste stukje!

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

verslavingsarts

 

 

 

13 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG