Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Er is een paar maanden geleden de ziekte van crohn bij mij geconstateerd. Deze is nu onder controle. Hiervoor heb ik wel medicatie, namelijk puri-nethol(mercaptopurine) en eens in de 6 weken een infuus van infliximab. Alleen nu ga ik binnenkort naar een feest waar ik waarschijnlijk xtc ga gebruiken en ik wilde graag weten of er bijwerkingen zijn of dat er een verergering van de ziekte van crohn kan ontstaan door eenmalig gebruik. Met vriendelijk groet Feestganger

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Puri-nethol (mercaptopurine) remt ontstekingen. Het kan vaak bijwerkingen hebben, zie de bijsluiter. Al jij ook misselijkheid, braken en verminderde aantallen bloedplaatjes zou hebben, dan zou ik zeker XTC vermijden. Dit omdat deze bijwerkingen kunnen verergeren. Er is geen wisselwerking verder. Remicade (infliximab) is ook een ontstekingsremmer met vaak bijwerkingen: virale infecties, buikpijn, koorts. hoofdpijn, duizeligheid, gevoelsveranderingen, plotselinge roodheid van hals en gezicht, verhoogde hartslag, luchtweginfecties, misselijkheid, diarree, obstipatie, leverfunctiestoornissen bij bloedonderzoek. Ook verminderde rode en witte bloedcellen. Huiduitslag, jeuk, toegenomen transpiratie, droge huid, spierpijn, rugpijn en vermoeidheid. Een hele lijst die natuurlijk niet helemaal voorkomt, maar aandacht ervoor is goed.

Of Crohn erger wordt weten we niet. In theorie zou de stimulering door XTC verergering kunnen geven. Maar een verbetering of een gelijk-blijven kan ook. Laat je het ons weten?

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

20 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG