Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste, ik heb even een vraagje. Ik ben een vrouw (20jaar) en zo nu en dan ga ik naar een feestje en gebruik ik flink wat drugs. Afgelopen weekend was het weer zo ver en waren we wel 2/3 dagen verder. De eerste dag begon ik met mdma en speed, 2e dag xtc en de 3e dag een paar shotjes ghb en speed. Sinds dag 2 is mijn urine erg bruin gekleurd en dat kan natuurlijk komen door de afvalstoffen. Maar ik schrok toch wel een beetje net toen ik van de wc kwam, het was nu erg donkerbruin/roodachtig en het stonk enorm. Ook heb ik ineens erg veel afscheiding. Verder heb ik niet echt lichamelijke klachten behalve een beetje spierpijn. Nu is mijn vraag, na hoe veel dagen moet ik mij zorgen gaan maken? En langs de huisarts gaan? Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller.

Bruine of bruinrode urine kan, net als rode urine, ook betekenen dat er bloed in je urine zit. Dat kan o.a. door een infectie. In combinatie met de geur en de afscheiding denk ik daar nu als eerste aan. Bij verschillende leveraandoeningen kan je urine ook bruin kleuren. Dit komt door bilirubine (een geelbruine kleurstof die ontstaat bij de afbraak van rode bloedcellen). Normaal gesproken wordt bilirubine opgenomen door de lever en via gal aan de darm afgegeven. Als de lever bijvoorbeeld ontstoken is, kan hij dit niet meer goed doen en hoopt bilirubine zich op in het bloed. De nier scheidt dit dan uit in de urine.

De huisarts kan het met een dipstickje aantonen.

Ik zou meteen gaan.

Iets anders: het gebruik zoals je het omschrijft is in het algemeen niet veilig genoeg. Te vaak, te gecombineerd. Risico's op klachten nemen dan toe. Lees je onze drugstips?

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

20 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG