Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi. Ik gebruik 40mg amitriptyline voor fybromialgie, pijnklachten, niet voor een depressie. Ik zit al even op deze dosis en heb geen bijwerkingen. Ik neem ze elke avond voor het slapen gaan. Nu heb ik voordat ik aan de Amitriptyline begon wel vaker LSD gedaan, en zou dit graag nog een keer doen. Is deze combinatie een groot risico, en zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden? Ik kan er erg weinig informatie over vinden.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bij depressieve of angstige klachten kun je inderdaad beter geen LSD gebruiken, vanwege toegenomen kans op een bad trip. Het is niet bekend of ook pijnklachten deze kans verhogen.

Check ook of je geen bijwerkingen (meer) hebt van de amitriptyline.

Amitriptyline geeft vaak een droge mond, misselijkheid, moeite met kijken, duizeligheid, tremor, hoofdpijn, misselijkheid, overmatige transpiratie, duizeligheid bij opstaan. Ook vaak hartritmestoornissen, concentratiestoornis, smaakstoornis, tintelingen, wijde pupillen, en verwardheid. Als je nog last hebt van bijwerkingen, gebruik je geen drugs. Even stoppen met amitriptyline is niet zo’n goed idee, omdat je altijd langzaam moet afbouwen i.v.m. ontwenningsverschijnselen.

Het medicijn (een zgn. TCA) verhoogt serotonine, LSD blokkeert tijdelijk een bepaalde serotoninereceptor. Het zou kunnen zijn dat de LSD minder effect geeft of juist meer, we weten het nog niet. Als je geen risico's wilt nemen, kun je het beter niet doen.

Maar levensgevaarlijk is de combinatie niet. Kijk uit dat je niet veel méér LSD gaat nemen om toch nog effect te krijgen. De risico's worden nog kleiner als je de set en setting, maar ook de setting goed in de gaten houdt. 

Deel je je eventuele ervaring met ons?

MVG

Gerard A

drugsarts

02 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG