Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik ben een jongen van 18 jaar 1,80 lang en ongeveer 80 kilo. Ik ben een dagelijks drugsgebruiker. Ik blow elke dag en sinds 3 maanden bijna elke dag wel xtc alleen de laaste 2 dagen voel ik er letterlijk niks meer van. Ik heb eergister 1,5 Groene Heiniken op en na 5 uur wachten nog steeds geen effecten. Vandaag heb ik 2 Roze Philipp Plein’s op en nu weer ongeveer 5 uur later voel ik nog steeds niks. Ik vraag me af hoe dit komt en wat ik er aan kan doen. Want mij word aangeraden een forse tolerantie stop te nemen. Verder gebruik ook wel een paar keer in de week cocaine, ketamine en 2CB. Ik hoop dat iemand mij dit allemaal wat duidelijker kan maken. Zodat ik weet wat ik het best kan doen. Met vriendelijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt dat je contact hebt gezocht. Het is niet zo gek dat je niets merkt van xtc (=mdma). Bij elk gebruik put je bepaalde stoffen in de hersenen uit en overprikkel je je hersenen. Het duurt ongeveer 5 weken voordat die stofjes weer aangevuld zijn. Gebruik je in die periode weer, dan merk je minder of zelfs heel weinig van het gebruik. De risico's, schadelijke effecten, van xtc treden helaas alsnog op. Er is ook tolerantie ontstaan. Je hebt steeds meer nodig van dezelfde stof om iets te merken. Uiteindelijk merk je helemaal niets meer. De enige optie om weer iets te merken, is om je hersenen de ruimte te geven om de balans te herstellen. Normaal gesproken raden wij twee tot drie maanden rust tussen elk gebruik in. Dit is niet alleen om die stofjes aan te vullen, maar ook om allerlei andere risico's te beperken. Zoals stemmingsklachten en afhankelijkheid.

Het gevaar is dat je heel veel xtc gaat gebruiken om toch nog iets te merken. Ervan uitgaande dat een gemiddelde pil zo'n 180mg is, zit je met twee pillen op één dag op een redelijke  overdosering. Dit kan serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid. Dagelijks gebruik van mdma kan zorgen voor flinke geheugenproblemen op het lange termijn. Maar ook vervelende klachten als angst, paniek, hppd of depersonalisatie komen regelmatig voor. Welke consequenties (schade) dat voor je brein heeft, kunnen we niet precies zeggen. Als je nu stopt, geef je je brein de kans te herstellen. Wat betreft jouw gebruik moet je denken aan minstens een half jaar. 

Wat maak thet dat jij wekelijks xtc, coke, ketamine en 2c-b gebruikt? Welke fijne effecten krijg je ervan? Heb je ook last van minder fijne effecten? Hoe gaat het verder met je? We zien dat wanneer mensen dagelijks drugs gebruiken, vaak last gaan krijgen van vervelende klachten. Soms zien we ook wel dat mensen regelmatig alcohol of drugs gebruiken omdat zij niet zo lekker in hun vel zitten. Hoe zit dat bij jou? Soms  gaat het dan over stress, of onzekerheid. Wanneer je dagelijks gebruikt is de kans groter dat je afhankelijk wordt van drugs. Heb jij vervelende klachten van je gebruik of maak jij je zorgen? Dan kan je overwegen eens om contact te zoeken met je huisarts. Ook kan je altijd eens vrijblijvend contact zoeken met de preventieafdeling van Novadic Kentron. Dit kost geen geld. Zij kunnen je verder helpen als je daar behoefte aan hebt.

Ik heb misschien geen andere oplossing kunnen bieden, dan stoppen. Toch hoop ik je wel verder geholpen te hebben. Zit je nog met vragen of onduidelijkheden? Neem gerust contact op.

Met hartelijke groet,

Dion

12 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(9 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG