Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Onlangs stelde ik de vraag of een arts LSD zou kunnen voorschrijven. Het antwoord hierop was dat hij/zij dat niet gauw zal doen. Dat geloof ik graag, maar mijn vraag betrof niet zozeer of een arts dit wel of niet gauw zal doen, maar of hij/zij dat überhaupt kán. En, hierop voortbordurend, stel dat iemand (een wetenschapper/promovendus of een onderzoeker die verbonden is aan een wetenschappelijk instituut) onderzoek zou willen doen met LSD. Hoe zou dat dan moeten?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Excuses voor de onduidelijkheid in mijn vorige antwoord.

Op dit moment is lsd een middel dat valt onder de Opiumwet. Artsen mogen alleen middelen onder de Medicijnenwet voorschrijven. Een arts kan dus normaliter geen lsd voorschrijven.

Voor het doen van onderzoek waarbij lsd gebruikt wordt, wordt speciaal toestemming verleent aan onderzoekers. Welk traject precies gedaan moet worden om die toestemming te verkrijgen, is mij niet bekend.

De onderzoeken die gedaan worden variëren sterk. Vaak worden er zeer specifieke eigen gesteld aan de doelgroep. Bijvoorbeeld 40+ en een uitbehandelde depressie of jongeren tussen 18 en 25 die 3 maanden willen microdoseren.

Jouw wens was om nog eens te trippen. Het hangt sterk van het onderzoek af of dat de plek is waar je je wens kan vervullen. Je kunt Googlen of er kandidaten gevraagd worden.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

02 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG