Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hallo,27 jaar geleden ben ik door een familielid in de val glokt onder een vals voorwendsel.toen ik op een stoel ging zitten,voelde ik iemand mijn nek vastgrijpen.opeens stond ik naakt (ik was 15)met drie andere mannen om me heen en iemand was ook fotos aan het trekken.Maar ik kon niet praten,en maakte schokkende spastische bewegingen,alsof iemand mijn geest en lichaam controleerde.later werd ik wakker in een zetel daar.Dat dit een zeer traumatische ervaring is en nog altijd is is 1 ding.Maar ik vraag me af wat ze me zouden gegeven hebben,zodat ik totaal machteloos was,en geen enkele controle over mezelf had.Ik vroeg me af of u me meer duidelijkheid zou kunnen brengen over wat deze vloeistof zou geweest zijn.ik herinner me wel een bruine fles met een zwart dopsel,maar mijn halfbroer zei dat hij voor een immobielenkantoor werkte ,en het voor het poetsen van de meubels daar was voor de fotos,wat natuurlijk niet waar was.hopelijk kan u me meer duidelijkheid daaromtrent brengen.Hoogachtend

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat een heftig verhaal. Heb je inmiddels hulp bij het verwerken van deze traumatische ervaring?

Het is lastig om te bepalen wat het precies is geweest. Je beschrijft dat je niet meer kon praten, je spastische bewegingen maakte en je het gevoel had dat je lichaam en geest onder controle werden gehouden. Kan je je nog iets herinneren van de smaak van de vloeistof?

Behalve dat je ongetwijfeld paniek, angst en schaamte hebt gevoelt. Kan je je nog herinneren of je lichaam anders voelde?

In een situatie zoals jij die mee hebt gemaakt, gebeurt er heel veel in je lijf. Jje gaat in een soort overlevingsstand. Je kan je zo machteloos voelen en het gevoel hebben dat je lichaam en geest onder controle gehouden worden. Dit hoeft dus niet per sé door de vloeistof te komen. Dat maakt het lastig te bepalen wat er in het bruine flesje heeft gezeten.

Bekende drogeringsmiddelen zijn ghb en slaap/kalmeringsmedicatie. Ghb is een zoutige vloeistof die in milliliters effectief is. Meestal wordt ghb vermengt met een andere vloeistof. Hierdoor blijft de zoutige smaak minder nadrukkelijk aanwezig. Minder gecontroleerde of zelfs spastische bewegingen zouden bij ghb kunnen passen. Het niet kunnen praten het het gevoel van controle over lichaam en geest niet. Verder is kenmerkend aan ghb dat je er geen kater van hebt en je weinig kan herinneren van de tijd die onder invloed bent. Ghb werkt 2 tot 3 uur.

Kalmerings- of slaapmedicatie maakt je heel suf. Het gaat meestal om pillen maar die kunnen worden vermalen en opgelost in vloeistof. Meestal hebben deze een chemische smaak. Er zijn talloze soorten met verschillende werkingsduren. Vooral de slaperig en sufheid zijn kenmerkend.

Zeker geen uitsluitsel dus. Ik hoop dat je toch niets aan dit antwoord hebt.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

05 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG