Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Ik heb mij aangemeld voor een truffelceremonie van Peter Gordijn. Ik slik dagelijks Clopidogrel (75mg) als bloedverdunner, Amlodipine (5mg) als bloeddrukverlager, St Janskruid (1332mg) tegen zwaarmoedigheid, en om de dag Rosuvastatine (10mg) als cholesterolverlager. Mijn vraag is of psilocybine samengaat met deze medicatie. Veel dank alvast!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Clopidogrel verdunt bloed. Het remt de bloedstolling. Kijk eerst naar eventueel bijwerkingen: vaak komen voor bloeding, bloedneus, bloeding in maagdarmkanaal, diarree, buikpijn. Er zijn geen wisselwerkingen. 

Amlodipine is een plaspil en moet de bloeddruk verlagen. De plaspil kan ook bijwerkingen hebben (slapeloosheid, duizeligheid, hoofdpijn). Als u daar last van heeft, bent u eigenlijk niet fit genoeg voor truffel gebruik.

St. Janskruid kan misschien wel een wisselwerking hebben. Wat de serotonineverhoging van st. Janskruid doet in combinatie met het deels blokkeren van de receptoren die betrokken zijn, weten we nog niet precies.

De risico's rond depressieve klachten zijn iets groter, de kans op een bad trip kan namelijk zijn verhoogd. Maar truffels kunnen in lage dosis, in een goede omgeving (setting), in een goede stemming ook bij u prima goed gaan. Bovendien zijn paddo's (waar ook psilocybine in zit) al eens geneeskrachtig gebleken bij depressie, maar dat moet nog verder onderzocht worden. Mocht St.Janskruid niet zoveel effect hebben, dan kunt u die misschien eerst langzaam afbouwen. Maar als u ontwenningsverschijnselen krijgt, moet u dat toch ook stabiel laten.  

Rosuvastatine heeft vaak bijwerkingen: hoofdpijn, duizeligheid. Ontwikkeling van suikerziekte. Spierpijn, gevoel van zwakte. Obstipatie, misselijkheid, buikpijn. Als u daar veel last van hebt kan drugsgebruik verkeerd uitvallen in de vorm van ook een bad trip. Want je moet in een goede 'gebruikersset' verkeren. Verder zijn er geen gevaarlijke wisselwerkingen.

Veel succes en vr grt,

Gerard A

drugsarts

 

08 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG