Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik en mijn vriendin hebben eergisteren truffels gebruikt. Mijn vriendin had helaas een redelijk heftige badtrip. Nu is het zo dat zij de omgeving nogsteeds af en toe ziet vervormen en dingen ziet die er niet zijn. Komt dit vaker voor? Is dit ernstig? Ze heeft in haar directe omgeving ook iemand met psychische klachten. ik heb ook een persoon in mijn omgeving met bijna dezelfde psychische klachten, maar heb nergens last van. Graag hoor ik snel een reactie!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Vervelend dat je vriendin een bad trip heeft gehad. Hoe gaat het nu met haar? Als ik het zo lees, dan heeft je vriendin last van flashbacks. Dit komt vaker voor bij het gebruik van tripmiddelen. Zeker wanneer iemand een bad-trip heeft gehad. Is dat erg? Totaal niet. Maar sommige mensen vinden het wel vervelend. 

Badtrips kunnen zomaar ontstaan. Het kan ook ontstaan doordat onderbewuste of weggestopte gedachten naar boven komen. Of onzekerheid of andere vervelende emoties. Kleine, subtiele dingen kunnen enorm uitvergroot worden tijdens het gebruik. Weet je hoe het komt dat zij een badtrip heeft gehad?

Flashbacks kunnen ontstaan vooral in stressvolle of drukke momenten in het leven. Meer info hierover? Check onze pagina over flashbacks. Je vriendin moet in ieder geval beseffen dat er niet iets stuk of kapot in haar lichaam is. Het wordt niet veroorzaakt door de truffels zelf. Het wordt veroorzaakt door een bepaalde verbinding in de hersenen. Het zal vanzelf minder worden. Blijft zij hier last van hebben? Dan kan het altijd handig zijn om even contact te zoeken met de huisarts. Ook hebben wij een arts in dienst die hier gespecialiseerd in is. Je kan contact zoeken via het landelijk spreekuur partydrugs. Je kunt gratis een telefonisch consult in laten plannen.

Ik hoop jullie vooral gerustgesteld te hebben. Mochten jullie je druk blijven maken, weten jullie waar jullie heen kunnen. Natuurlijk zijn jullie ook van harte welkom om nog eens contact met ons te zoeken.

Met hartelijke groet,

Dion

05 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG