Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik ben van plan om binnenkort voor de eerste keer truffels te doen, maar 3 dagen daarna staat er ook al xtc op de planning. Mijn vraag: hebben de truffels invloed op de xtc trip 3 dagen daarna en is dit onverstandig om te doen? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik zal eerst kort uitleggen hoe de middelen werken. Vervolgens zal ik dieper ingaan op je vraag: wat is de invloed van de paddotrip op je xtc trip?

In truffels zit de stof psilocine. Psilosine bootst het stofje serotonine na. Serotonine een boodschap stofje in je hersenen dat onder andere je gemoedstoestand, slaap, geheugen en hongergevoel beïnvloed. Doordat de psilocine aangrijpt op je serotoninereceptoren wordt de waarneming beïnvloed. Je gaat hallucineren.

Mdma (=xtc) zorgt er kortgezegd voor dat je gehele voorraad serotonine in één avond op gaat. Na gebruik duurt het even voordat de voorraad weer is aangevuld. Vandaar dat je je na gebruik somber kan voelen.

Beide stoffen werken dus voornamelijk op het serotoninesysteem in de hersenen. Door zo kort op elkaar te gebruiken zullen de truffels waarschijnlijk invloed hebben op het effect van de mdma.

Welk effect dat zal zijn is lastig te voorspellen. Meestal zien we dat de serotoninereceptoren zich wat terug hebben getrokken, de mdma zal dan een vermindert effect hebben. We horen ook wel eens dat de receptoren juist gevoeliger zijn. De mdma zal dan een meer psychedelisch karakter krijgen.

Belangrijker nog zijn de risico's. Doordat je hersens nagenoeg geen tijd hebben om tot rust te komen tussendoor, nemen de risico's toe. Het is daarom niet verstandig om zo dicht op elkaar te gebruiken. Door in algemene zin zo'n twee a drie maanden 'pauze' te nemen beperk je de risico's.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

05 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG