Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Geachtte lezer, ik ben zelf een astma patiënt en krijg de medicijnen ventolin en sambutanol inhaler. Dit weekend heb ik gisteren 4 2cb op en vandaag nog 2. Alleen na een flinke inspanning thuis begon ik steeds moeilijker adem te halen tot ik om de haverklap heel me longen voel leeg lopen en vacuüm begon te trekken, ik wist met heel veel moeite te ademen, dit ging zeker 15 tot 30 min aan een stuk door voor mij voelde het heel erg pijnlijk, ik kon gewoon totaal niet ademen en verstikte continu opnieuw. Ik zou graag willen weten of dit door de 2cb kan gekomen zijn, verder was ik tijdens de inspanning wel volledig uitgedroogd, en mits u verder ook bekend ben met wanneer er welke puffers gegeven worden , aangezien de ventolin en sambutanol. Nu heb ik dan nog een ander soort medicatie gehad genaamd prednisolon 30mg alleen hier niet aan begonnen in verband met dat ik er geen bijsluiter bij kreeg en ook geen verdere info. Ik hoop zo snel mogelijk van U te horen Met vriendelijke groet,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat een heftige ervaring. Ik denk zeker dat het 2C-B gebruik ermee te maken had. Twee dagen achter elkaar in een hoge dosering is gewoon te veel. 

Zelf weet je vast heel goed wat je astma triggers zijn. Sommigen krijgen het van alleen inspanning. Anderen bijvoorbeeld ook van emotionele zaken. Beide zijn effecten van 2C-B. Afhankelijk van de dosering. Dit wordt gesteld in het algemeen: 2C-B is bij hoge dosering (boven 15 mg) een tripmiddel, bij een lagere dosering (tot ca 12 mg) lijkt het effect op dat van MDMA (euforiserend, stimulerend).

De combinatie van jouw astmamedicatie en xtc raden we af vanwege de dubbele stimulerende werking. Dat kan gevaarlijk zijn voor hart en bloeddruk. In theorie zou dit ook kunnen gelden voor 2C-B gezien de stimulerende werking. Laat je even weten of jij het tegelijkertijd had gebruikt?  

Ik neem aan dat je nu weer bent hersteld? Je kan altijd opnieuw mailen. Ik denk dat het met je normale medicatie, je pufjes, behandeld kon worden. Maar soms geeft Ventolin dus ook bijwerkingen. Ik ben benieuwd of het daarom goed kon werken. Verder herstel je ook gewoon van dat teveel 2C-B. Over de prednisolon, of je dat erbij moet nemen,  moet je je door de huisarts of longarts laten voorlichten.

vr grt

Gerard A

drugsarts

15 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG