Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Na gebruik zweten en denken dat iemand kijkt pijn aan borst regelmatig je hartslag controleren aan je hals

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller.

Je hebt effecten van een middel gehad die je niet had verwacht. Hieronder zal ik beschrijven waar dat vandaan komt en wat je daar aan kan doen.

Het effect van een middel wordt door drie factoren bepaald: de drug, set en setting. De drug staat voor welk middel je neemt en hoeveel, de set voor de staat van je lichaam en geest en de setting voor de omgeving en mensen met wie je gebruikt.

Om welk middel gaat het? Meer transpireren en een verhoogde hartslag hoor je vaak bij stimulerende middelen als cocaïne, mdma of speed. Bij andere middelen is het ook mogelijk. Het kan zijn dat jij er meer gevoelig voor bent dan anderen.

Je schrijft dat je ook het gevoel had dat mensen je aankeken. Dat soort paranoïde gevoelens en gedachten horen we vaker bij gebruik van drugs. De kans is groot dat deze meer door je set en setting veroorzaakt zijn. Zat je lekker in je vel toen je gebruikte? Voelde je je vertrouwd bij de mensen om je heen? Was je in een omgeving waar je je vertrouwd voelde? Antwoorden op deze vragen hebben veel invloed op jouw ervaring. We zien dat als mensen een langere tijd vaak of veel oppeppende drugs gebruiken ze last krijgen van paranoïde gedachten, angst en paniek.

Deze vervelende gevoelens en gedachten verdwijnen als je een tijd pauze neemt van je gebruik. Als je wilt blijven gebruiken, doseer dan veel lager en houd langere pauzes tussen gebruik in.

 

Ik hoop dat je iets met deze informatie kunt.

Sjoerd

 

 

 

19 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG