Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hoi Ik ben een joongen 20 jaar en heb sinds een halfjaar terug heb ik redelijk vaak XTC gebruikt, ik denk ongeveer 10/20 keer soms 2 weekenden achter elkaar soms een week ertussen soms een maand ertussen etc, nu heb ik sinds een paar maanden terug angst klachten ik ben hiervoor naar mijn psychiater gegaan. misschien ook handig om te melden dat ik elke dag blowde en daar nu ook al 2/3 maanden mee gestopt ben ik heb nu ook al anderhalve maand niks qua drugs gebruikt. de angst en paniek neemt af maar is nog steeds niet helemaal weg. ik slik nu ook dagelijks 100mg 5HTP om mijn serotonine pijl weer op gang te krijgen. maar mijn vraag is ik heb over 3 maanden een festival en daar wil ik weer gaan gebruiken maar ik ben bang dat ik misschien een psychose krijg of iet dergelijks ( ik denk dat ik hier geen aanleg voor heb ) maar na wat ik de afgelopen maanden heb meegemaakt was geen pretje, ik vroeg me dus af hoe ik weet dat ik geen psychose krijg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt dat je even contact gezocht hebt. Wat vervelend dat jij last hebt gekregen van angstklachten na het gebruik. Wel fijn dat je hulp krijgt van een psychiater. Heb je deze vraag ook wel eens met hem besproken? Je kan gerust aan hem vertellen dat je eigenlijk wel iets wilt gebruiken. Hij zal niet zomaar boos worden of het doorvertellen. Ook knap dat je al drie maanden gestopt bent met blowen!

Fijn ook dat je klachten minder worden. Het kan wel even duren voordat deze helemaal voorbij zijn. Wel belangrijk om te weten: zelfs wanneer je maandenlang geen angst meer voelt, kan dit bij één keer gebruik dit wel weer terugkomen. Maar in algemene zin geldt hoe langer je klachtenvrij bent, hoe kleiner de kans.

Wat betreft de angst voor psychoses. Blowen kan eventueel de kans vergroten als je een aanleg hebt. De kans is dan nog steeds erg klein. Ik denk niet dat je je onnodig zorgen moet maken. Heb je je angst om een psychose op te lopen ook besproken met je psychiater?

Over de 5htp. Je lichaam kan zelf heel goed je serotonine aanvullen. Daar heb je in principe geen 5htp voor nodig. Maar zolang je niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid gebruikt kan het ook niet zoveel kwaad. Wij zijn wel meer voorstanden van Tryptofaan of Tryptofaanrijk voedsel dan van 5htp.

Tot slot over in de toekomst iets gebruiken. Je hebt last van angst dat je misschien een psychose krijgt. Of dat je weer heel angstig wordt. Dan is de kans groter dat je een bad trip krijgt. Je gaat namelijk drugs gebruiken terwijl je al angst voelt. Door drugs wordt die angst erg versterkt. Wat ik hiermee wil zeggen, is als je in de toekomst gaat gebruiken, je 100% lekker in je vel moet zitten. Voel je nog angst, onzekerheid, stress of andere vervelende dingen, dan krijg je de angstgevoelens waarschijnlijk terug. Meer info hierover? Lees dan onze pagina over de drugs, set en setting.

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem gerust weer even contact op.

Met hartelijke groet,

Dion

11 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG