Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey! Is het minder slecht als je eens in de 4 weken 100 Mg MDMA gebruikt dan eens in de 8 weken 200mg. Vroeg me af als je minder gebruikt en vaker gaat of het dus net zo slecht is als je niet vaak gebruikt en in een keer heel veel gebruikt. Mvg.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dat is lastig te beantwoorden, omdat we niet precies weten wanneer er schade ontstaat, hoe dat herstelt en er persoonlijke verschillen zijn. In beide gevallen loop je risico's. 

Wat betreft MDMA is het belangrijk om ongeveer drie maanden tussen gebruik aan te houden als rustperiode. Dit heeft er mee te maken dat MDMA (werkzame stof in XTC) ervoor zorgt dat alle serotonine in jouw hoofd en delen van het lichaam worden vrijgegeven. Maar ook dat het een redelijke aanslag op je lichaam en geest geeft. Geef jezelf dus drie maanden de tijd om weer in balans te komen! Op deze manier beleef je de effecten van MDMA ook het prettigste en reduceer je de risico's van MDMA.

Daarnaast speelt dosering ook een grote rol in gebruik. Wij raden 1 tot 1,5 mg MDMA per kilo lichaamsgewicht aan als het gaan om prettig effect van het middel en het beperken van risico's. Als jij bijvoorbeeld 80 kilogram weegt, dan komt dat neer op tussen de 80 en 120 mg MDMA dat je zou kunnen nemen. In jouw dosering van eens in de 4 weken zit je daar prima tussen in, gekeken vanuit onze tip van dosering. De dosering van eens in de 8 weken is vanuit dat kader wat aan de hoge kant. 

Punt van het verhaal is, je kunt beter de lagere dosering doen met wat ruimere tijd er tussen. Mocht je meer info over MDMA willen, check onze pagina

 

Vriendelijke groet, 

 

Calvin 

19 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG