Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi Ik had een vraag ik heb vorige week donderdag afgelopen zondag en woensdag avond xtc gebruikt en wil vannacht weer maar wordt nu wakker met erge hoofdpijn en nekklachten ik was wel van plan 2 weekjes te stoppen hierna wat raden jullie me aan?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Heb je de XTC info al gelezen? Hier vind je belangrijke tips om de risico's van XTC te beperken. Wat je nu doet door zo heftig te gebruiken is gewoon vragen om problemen. Wij geven op een open manier voorlichting over XTC en wij geven tips hoe je de risico's van gebruik kunt beperken. Wij waarschuwen alleen als het moet, en nu moet het. Dit moet je zo in de toekomst echt niet meer doen.

Je bent 16 jaar en je hebt 3x XTC genomen in de afgelopen week en wilt nog een 4e keer nemen. Dat is echt veel te vaak. Achter elkaar XTC gebruiken is absoluut 'not done'. Ik zal je uitleggen waarom:

XTC zorgt ervoor dat je serotonine voorraad uitgeput raakt. Je hersenen hebben weer tijd nodig om te herstellen. In de eerste plaats omdat je dan weer volledig effect voelt van de XTC. En in de tweede plaats om je je hersenen niet moet overbelasten. Als je twee, drie, of zelfs vier keer in korte tijd gebruikt loop je onnodig meer risico op overbelasting, hersenschade, of vervelende langdurige psychische klachten. Wij hebben er mee te maken bij ons Medisch Spreekuur voor mensen met langdurige klachten na XTC.

Om de risico's van gebruik zoveel mogelijk te beperken is de richtlijn om niet vaker dan 1 keer in de 2 a 3 maanden te gebruiken. Doe je het wel dan zul je dus ook steeds minder voelen. Het gewenste love effect van XTC zal niet zo sterk doorkomen vanwege het tekort aan serotonine in de voorraad. Je zult wel behoorlijk opgepept raken. Bijslikken heeft geen zin. Je loopt dan wel meer risico en raakt verder opgepept maar het echte XTC effect krijg je niet. 

Dus als je op deze manier XTC gebruikt is het onmogelijk om risico's te beperken. Je serotoninesysteem zal ontregeld raken en je zult uiteindelijk last kunnen krijgen van allerlei vervelende klachten na XTC.  

Je hebt nu al last van hoofdpijn en nekklachten. Het is een eerste teken dat je lichaam overbelast is. Een extra reden om voorlopig geen drugs te nemen. Bovendien zijn je hersenen ook nog jong en kwetsbaar. Nog een extra reden om extra terughoudend te zijn. Op jouw leeftijd komen drugs zoals XTC veel harder aan en kun je meer schade toebrengen omdat je hersenen nog in ontwikkeling zijn.

Neem je even een langere break? + check deze tips!

Groetjes,

Ronald

26 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG