Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb al een tijd lang last van erge katers wanneer ik pep en MDMA combineer en een tijd niet slaap (na een feestje). Ik ben de week erna duizelig en kan amper functioneren. Ik probeer te achterhalen waardoor dit kan komen.. Wanneer ik alleen pep gebruik dan voel ik me de maandag en rest van de week opzich wel oké. Zaterdag had ik een festival en heb ik pep gebruikt. Nu nam ik zondag 2 kleine likjes MDMA erbij en voel ik me weer heel de week ellendig. De dosis MDMA was echt minimaal. Ik heb het ook wel eens omgedraaid gehad. Ik heb toen MDMA gebruikt op een feestje en nam 2 kleine puntjes speed. Ik voelde me vervolgens de week erna verschrikkelijk. Wat zou een oorzaak kunnen zijn voor dit verschijnsel? De dosis andere drugs die ik er op dat moment bij neem is namelijk echt minimaal. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het is een teken van je lichaam dat je te ver gaat. Soms ontwikkelen mensen vervelende en soms langdurige klachten na drugs. Duizeligheid hoort daar bij. Ook andere signalen komen voor zoals angst, paniekaanvallen, hartkloppingen, derealisatie, depersonalisatie, wazig zien en concentratieproblemen.

 Er zijn een aantal factoren die de kans daarop vergroten:

  • Te vaak gebruiken
  • Te hoog doseren
  • Combineren met andere drugs
  • Migraine
  • Op jonge leeftijd gebruik
  • De bad trip
  • Epilepsie
  • Aanwezige (of verleden met) psychische klachten

Er lijkt dus ook sprake te zijn van een bepaalde gevoeligheid die sommige mensen kunnen hebben. Soms komt het bijvoorbeeld ook omdat iemand veel stress of angst ervaart in het dagelijkse leven waardoor bepaalde klachten getriggerd worden door de overbelasting die drugs geven in de hersenen. Hoe dan ook, zou ik willen adviseren om je klachten serieus te nemen en een wat langere drugspauze (dan normaal) in te lassen van minimaal 3-6 maanden.

Verdere tips:

Gebruik niet vaker dan eens per 2 a 3 maanden en in geval van XTC niet meer dan 1 a 1,5 mg per kg lichaamsgewicht. Combineer XTC niet met pep. De kans op heftige katers en klachten na gebruik zijn hierdoor veel groter. Dat geldt ook voor nachten doorhalen. Momenten van drugsgebruik zou je bijvoorbeeld een volgende slimmer kunnen timen waardoor je gewoon op een normale manier kunt slapen. Als je risico's wilt beperken lees dan ook deze tips voor speed en deze tips voor XTC.

Mvg,

Ronald 

17 mei 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG