Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb 2 vragen. 1. Ik heb nu 4x xtc gebruikt en de 1e en 2e keer ging het gewoon normaal en was ik gewoon energiek en hield ik van iedereen, maar de laatste 2 keer begin ik super hard te trippen, iedereens hoofd veranderd in een dier/wezen, ik zie trip videos op de muur en beestjes op mijn lichaam, de laatste 2 keer had ik mijn bril niet op, komen deze hallucinaties doordat ik mijn bril niet op heb (of maakt dit het makkelijker om te trippen) of door de pil zelf? En zou ik ook nog steeds zo hard trippen met een andere soort pil? 2. Elke keer een paar dagen nadat ik xtc heb gebruikt krijg ik van mijn ouders te horen dat ik s'nachts lig te schreeuwen, waarvan ik zelf niet bewust van ben. Een keer werd ik zwetend wakker en mijn hart ging tekeer in bed, een andere keer werd ik in de hoek van mijn kamer wakker, paniekerig omdat ik niet wist waar ik was. (ik heb wel vaker geslaapwandeld tijdens het slapen maar nooit ergens anders dan mijn bed wakker geworden) Elke keer dat ik xtc doe zit er minimaal een maand tussen, hoe komt het dat ik deze nachtschreeuwen heb? komt dit omdat door de xtc zelf of omdat er te weinig tijd tussen zit?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je schrijft dat je flink bent gaan hallucineren na gebruik van xtc. Ook schrijf je dat je hebt gehoord dat je 's nachts schreeuwt. Als eerste vraag je hoe die heftige hallucinaties komen. Komt dit door de pil of door je bril? Je tweede vraag is hoe dit schreeuwen komt en of dat met xtc te maken heeft.

Elk middel kan je een andere keer anders ervaren. Dit komt door bijvoorbeeld de dosering, hoe je je voelt en je omgeving. Daarover kan je hier meer vinden: https://www.drugsinfoteam.nl/tips-hulp/drug-set-en-setting.

Je dosering met xtc is belangrijk. Als jij een hoge dosering doet, heb je meer kans om te hallucineren. Dat heeft niet te maken met je bril. Deze hallucinaties kunnen erg onverwacht of heftig zijn. Wanneer je lager doseert heb je daar minder kans op. Een dosering met de minste risico's is 1 tot 1,5 mg mdma per kg lichaamsgewicht. Door een pil te laten testen bij onze testservice, kan je er achter komen hoe veel mdma in de pil zit. Ook kan je zo voorkomen dat er gekke andere stoffen in je pil zitten die je niet wilt innemen. Soms bevatten pillen die eruit zien als XTC geen XTC maar een andere drug waarvan je kunt gaan hallucineren. Meer over de testservice hier: https://www.drugsinfoteam.nl/testservice

Dit schreeuwen in de nacht wordt nachtangsten genoemd. Deze angsten kunnen erfelijk zijn. Heeft een van je ouders hier ook wel eens last van gehad? Een paar dagen na gebruik van xtc is het zo goed als volledig uit je lichaam. Ik denk dan ook niet dat de xtc te maken heeft met deze gebeurtenis. De relatie tussen nachtangsten en xtc is niet onderzocht. Maar wij weten wel dat XTC invloed heeft op serotoninesysteem en daarmee ook op je slaap en de manier waarop je (visuele) prikkels in je hersenen worden verwerkt tijdens het slapen. Hierdoor ervaren mensen soms nachtmerries.

Vaak verdwijnen dit soort klachten tijdens de slaap over tijd maar het kan natuurlijk vervelend zijn. Misschien kan je hiervoor naar de huisarts, mocht je hier last van (blijven) hebben.

Ik hoop dat dit jouw vragen beantwoordt.

Met vriendelijke groet,

Jurjen

 

18 juni 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG