Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ghb naar gbl? Ik heb laatst ghb gehaald en vind get ranzig dus heb ik wat ranja aan de ghb toegevoegd. Aan de ghb die ik nog moet dozeren. Nu less ik dat een lage ph mogelijk de ghb naar gbl kan om zetten. Moet ik me hier druk overmaken? Ik heb het namelijk in een PET flesje zittdn en zie liever geen plasje ghb als ik wakker word lol

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Gbl is een grondstof van ghb. Gbl is extra potent, ongeveer 2 a 3 x sterker, en brengt extra gezondheidsrisico's met zich mee. Zoals jij al schrijft heeft gbl een lage ph. Dat kan zorgen voor schade aan je onder andere je slokdarm. 

Ghb kan niet zomaar terugveranderen in gbl. Wil je zeker weten of je vloeistof ghb, gbl of iets anders bevat? Dan kan jij je drugs laten testen. Wat de dealer over de drugs zegt, is vaak niet betrouwbaar. 

Tegen de smaak kan je het beste je ghb mixen in bijvoorbeeld frisdrank. Zo verdun je het een beetje.

Je kunt ghb het beste luchtdicht op een droge en koele plek bewaren. Glas of HDPE fles is beter dan een plastic flesje voor het geval de zuurgraad toch niet helemaal in orde is. Het maakt niet veel uit of je het invriest of in de koelkast zet of op een andere koele plek zet. Wat wel belangrijk is, is dat het schoon blijft. Zeker omdat je de fles waarschijnlijk meerdere keren gaat openen. Door een fles rechtop in de koelkast te zetten, gaat dit waarschijnlijk beter dan liggend in de vriezer.

Wanneer ghb oud wordt, loop je overigens niet meer risico. Het enige dat er kan gebeuren is dat de werking iets afneemt.

Wil je meer tips en info over de risico's van ghb? Check dan even onze pagina over ghb. Heb je verder nog vragen? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

14 juni 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG