Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik antwoord hierbij op jullie reactie, zie vraag; "Paniek bij blowen, nu xtc?" jullie hebben geantwoord op 6juni. Ik ben naar het festival geweest, heb uiteindelijk coke gebruikt een een klein beetje speed. Is helemaal goed gegaan en ik heb het ook erg naar mn zin gehad. Ik ben nu precies 3 weken gestopt met blowen en ik moet zeggen dat ik mezelf wel beter voel. ik heb gelukkig geen last meer gehad van angstaanvallen en heb daarom ook geen oxazepam gebruikt. Verder heb ik de 30ste weer een festival en ben ik van plan wel weer xtc te gaan gebruiken, laatste keer was 27 april dus plus minus 9 weken na laatste gebruik, zou opzich prima kunnen toch? Ik heb ondervonden nu ik niet meer blow dat ik het toch onbewust wel een beetje deed om mn gedachten te onderdrukken want het was een chaos in mn hoofd (vooral de eerste week na het stoppen) en ik had soms het gevoel alsof ik depressief was, alleen op dat moment vroeg ik mezelf heel vaak af of ik dat wel daadwerkelijk was, of dat het gewoon in mn hoofd zat. Komt dat jullie bekend voor? Verder heb ik soms nog het gevoel alsof ik mezelf wel blij wil voelen alleen het kan niet op dat moment, is dat normaal of ben ik daarin de enige? Thanks voor jullie tijd alvast :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Top dat het feest goed is gedaan en dat je geen last meer hebt. Ook knap dat je de Oxazepam hebt laten staan. Die pillen zijn echt alleen een tijdelijke noodoplossing bij heftige angst en moet je voorzichtig mee zijn vanwege de heftige onderdrukkende werking als je het dagelijks gebruikt en de grote verslavingskans.

Die negen weken XTC-pauze valt inderdaad binnen het harm reduction advies van niet vaker dan eens per 2 a 3 maanden.

Je bent nu 3 weken gestopt met blowen. Je geeft aan dat je blowde om vervelende gedachten en gevoelens te onderdrukken. Nu dat je gestopt bent komen die gedachten en gevoelens naar boven drijven. Nu moet je dat een plekje geven en dat kan soms lastig zijn voor jongen mensen die een lange tijd hun gevoel hebben onderdrukt met blowen. Bij stoppen met blowen, kun je enige tijd last hebben van onthoudingsverschijnselen. Denk daarbij aan onrust, stress, depressiviteit, zweten, slecht slapen en nachtmerries. Meestal houdt dit maar enkele dagen tot enkele weken aan en de ene persoon heeft er meer last van dan de ander. Dit is dus normaal en je bent niet de enige.

Je zult merken dat naarmate je langer gestopt er ook veel positieve dingen zullen gebeuren. Regelmatig blowen had ook een negatieve invloed op geheugen, concentratie, opnamevermogen en stemming. Dat alles is van invloed op de motivatie. Na het stoppen met blowen kan het enige tijd duren voordat de daadkracht, motivatie en het lekker in je vel zitten weer hersteld is. Maar hou vertrouwen dat het goed komt!

Soms komen mensen zichzelf tegen na het stoppen met blowen. Bijvoorbeeld als iemand heftige ervaringen of negatieve gevoelens zoals (faal)angst en onzekerheid heeft weggestopt met blowen. Wat vaak werkt is om hierover te praten met iemand. Dat kan bijvoorbeeld met een vriend(in) zijn die je in vertrouwen kan nemen. Het kan ook (een vrijblijvend en gratis) gesprek met een deskundige zijn zoals Sjoerd een voorbeeld aangaf in zijn vorig bericht. Door te praten leer je jezelf ook beter kennen en geef je jezelf ook vaardigheden of nieuwe manieren om beter te leren omgaan met de chaos in je hoofd.

Succes!

Mvg,

Ronald

14 juni 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG