Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik probeer informatie te winnen over het afkicken en de verschijnselen van oxycodon, als ik de verhalen van anderen met de bijbehorende antwoorden probeer te lezen krijg ik ELKE keer, het verhaal van een 79 jarige vrouw met wervel probleem ... Ik ben op dit moment aan het afbouwen, ik kom van 240 mg oxycodon af , ik heb hulp van verslavingszorg maar ik heb daar persoonlijke geen goede ervaringen mee. Komen hun afspraken niet na en beslissen op voorhand al of ik op een bepaalde dosis moet blijven etc.. Ik merk aan mijzelf dat ik ontzettend agressief ben, een kort lontje heb, geen eetlust heb etc... dat is voor mijn gezin geen pretje... Hoe lang houd dit aan? Ik zit nu op 40 mg per dag. Hoe lang duurt het voordat het lichaam gewend is aan de lagere dosering? En: als straks het moment komt dat ik op 0 kom te zitten? Ga ik dan niet helemaal doordraaien ? Een vervelend ontwenningsverschijnsel bij Mij is motorische onrust in mijn linker schouder, komt overeen met de klachten van restless leg... Word daar heleMaal gestoord van, hierdoor slaap ik ook niet..:: maar zodra m’n lijf gewend is geraakt aan de lagere dosering, stopt dit weer...

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Probeer je kritiek wel even rustig uit te leggen aan je behandelaar ok?

In 2e instatie heb je een cliëntenraad die je kan bellen.

Voor nu:

Bepaal je eigen afbouwtempo!

Je hebt al een geweldig traject achter de rug! Rustig aan! Zorg voor minimale en zo dragelijk mogelijke afbouwverschijnselen. Omdat het zo persoonlijk is weet jij zelf hoe lang de ontwenningsklachten per stap aanhouden. 

Nee je gaat niet doordraaien als je het langzaam doet. Aanvaard dat het lang duurt. Als je nu zoveel last hebt is zelfs even 5 mg omhoog een overweging waard. Om daarna weer verder te gaan.

Verder ken ik je persoonlijkheid niet maar psychologische ondersteuning kan behupzaam zijn: die heet ACT of CGT bij pijn. Zoek dat meer even op.

Medisch kan je het zelf wel inschatten denk ik, wanneer je aan een volgende stap van 5 mg zakkken toe bent.

Heb je al langwerkende oxycodon? Die switch vanaf kortwerkend moet wel eerst gemaakt zijn.

Ik hoop dat je goede begeleiding gaat krijgen.

Bericht ons anders nog een keer als ik mee kan denken op afstand. Ik ben ook te bereiken op het spreekuur

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

 

 

 

25 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG