Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb ca. 4,5 jaar geleden een sinustrombose gehad, waar ik van hersteld ben en al jaren geen bloedverdunners meer voor slik. Wel heb ik een verhoogde kans op een nieuwe trombose, door erfelijke genmutatie. Ik ga gemiddeld 6 keer per jaar naar een festival en daar slik ik gemiddeld zo’n 1,5 XTC pil per keer. In hoeverre is dit schadelijk of kan het een nieuwe trombose opwekken? En daarnaast, zijn er drugs die ik, in tegenstelling tot XTC, beter zou kunnen nemen in mijn geval? Hoor het graag. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste vraagsteller,

Ik kan me je vraag goed voorstellen. Hij is alleen moeilijk te beantwoorden. Want xtc kan een CVA veroorzaken, een beroerte, door of een bloeding, of juist een stolsel. Gelukkig is het zeldzaam. de bloedplaatjes kunnen tijdelijk minder functioneren, wat weer een verminderde stollingsactiviteit geeft. 

We weten het dus niet precies. Durf je het met je internist te bespreken?

Ik zou je nu sowieso vast adviseren om je gebruik van 6 naar 4 x per jaar te verminderen. Ook moetj i.p.v. 1,5 pil, precies gaan weten hoeveel mg MDMA erin zit. Dus testen en mikken op 1 à 1,5 mg per kg lichaamsgewicht in totaal.

Je 2e vraag over welke drugs in dit verband veiliger zijn kan ik beantwoorden nadat jij een keuze voor een middel  hebt gemaakt.

vr grt

Gerard A

drugsarts 

 

16 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG