Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik wilde graag weten of er meerdere soorten methadon te verkrijgen zijn via de apotheek. Ik gebruik al vele jaren methadon, normaal zonder problemen, De eerste jaren vloeibaar, daarna heel lang symoron, op een gegeven moment zei de apotheek, dat dat niet meer geleverd kon worden (Symoron). Toen kreeg ik binnen korte tijd 2 andere merknamen van Methadontabletten (Sandoz? en nu Methadon HCI Expharma) vooral deze laatste zorgt bij mij voor veel bijwerkingen. Veel jeuk en huiduitslag, slaapapneu, benauwdheid, sufheid en hartritmestoornis. De medisch specialist denkt dat dit dus wordt veroorzaakt door Methadon. Dan denk ikzelf dus vooral aan dat laatste merk. Bij de eerste 2 (Vloeibaar en Symoron) heb ik nooit problemen gehad. Wat ik graag wilde weten, zijn er nog meer fabrikanten die Methadon leveren. Alvast bedankt voor de medewerking, Groet,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. We komen op een wat ingewikkeld onderwerp. De laatste tijd is er een medicatietekort. Daarnaast zoeken zorgverzekeraars vaak naar de goedkoopste producent van medicatie. Je bent zeker niet de eerste die in een korte tijd ineens allemaal andere merken krijgt. Alhoewel het vaak dezelfde stoffen bevat, reageren sommige mensen toch anders.

Er zijn verschillende merken, maar welke je kan krijgen durf ik niet te zeggen. Dat heeft dus te maken met de beschikbaarheid en wat de zorgverzekering wel/niet vergoedt. Hier kan de medisch specialist of de huisarts het beste een uitspraak over doen. Vraag het aan degene die het voorschrijft.

De verschijnselen die u omschrijft passen inderdaad bij een dosis stijging. Praktisch betekent dat dat u van dit merk iets lager zou kunnen doseren. Eerst 10 mg of 5 mg.

Er is nog een andere producent van methadon bekend bij ons: de Regenboogapotheek in Bavel.

Met hartelijke groet,

Dion en Gerard ( arts) 

16 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG