Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik ben een frequent gebruiker van XTC. Ik doe het zo om de 1/1.5 maand op een Techno feestje. (klein beetje info over mij. Man 21 jaar 180 en weeg 83 kg, ben redelijk gespierd maar niet te overdreven). Mijn eerste keer was afgelopen februari, dit viel erg tegen en heb maar kort het fijne love gevoel gehad( de pillen die ik gebruikte waren niet getest dus misschien dat het daar aan heeft gelegen). De 2 en 3 keer waren perfect, nergens last van gehad en heel de avond super gegaan. (Pillen van 280 mg heb ik gehad toen) Maar nu, de laatste 2 keren heb weer heel kort het fijne love gevoel gehad. Het was er maar heel even (1 tot 2 uur) en daarna was het weg, het leek of ik nuchter aan het worden was. Na het bijpakken van 1/3 pil ging het weer even lekker, maar na 1 uur was ik bek af en kon ik niks anders meer dan zitten en in slaap vallen. Had geen behoefte meer om te dansen, praten en was erg moe. Dit is nu al 2x keer gebeurd en het begint mij erg te storen. (pillen van 250 mg) Wat kunnen de redenen, zijn dat dit gebeurt? Gebruik ik te veel? Of gebruik te snel achter elkaar? En laat ik er te weinig ruimte tussen om mijn hersenen te laten herstellen? Bedankt alvast! Gr, Pinda

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het effect dat je beschrijft wordt de 'loss of magic' genoemd. Het 'love' effect van xtc is niet meer wat het ooit geweest was. Toevallig is daar laatst nog een vraag over gesteld. Lees die eerst door, loss of magic, hieronder zal ik het antwoord verder op jouw situatie toespitsen.

Je schrijft dat je eerste keer gebruik erg tegen viel. De twee keer daarna waren wel erg goed bevallen. Het is niet helemaal bekend waardoor dit komt en bij wie wel en wie niet, maar het is wel een verhaal dat we vaker van gebruikers terug horen.

Je schrijft dat je op één van de avonden je minder voelde, je uitgeput voelde, je kon alleen nog maar zitten en in slaap vallen. Dit kan een combinatie zijn van de ‘loss of magic’, te hoog doseren en vermoeidheid. Door goed zorg te dragen voor je drug,set en setting kan je de kans op onprettige effecten verkleinen. Bijvoorbeeld door goed te eten en rusten.

Het advies ten behoeve van de ‘loss of magic’ is voor jou hetzelfde als in de gelinkte vraag. Minder frequent en minder hoog doseren.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

16 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG