Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dag team Mijn vraag is hoe lang ik moet wachten met zwanger worden als mijn vriend en ik beiden twee maanden geleden op een festival een beetje M en een beetje GHB hebben gebruikt. Wij gebruiken eigenlijk nooit. En ik wil heel graag nu beginnen met proberen voor een kindje want de tijd tikt. We zijn heel gezond, roken niet, sportief etc. Is dit beetje gebruik van twee maanden geleden reden om nog langer te wachten? Want soms lees ik 3 maanden en soms een aantal weken. Liefst beginnen wij nu i.p.v. over een maand. Ik hool van jullie een antwoord te krijgen. Bedankt vast!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik denk dat jullie zo goed bezig zijn met jullie drugspauze en gezonde leefstijl. Wees gerust. Er is geen bewezen effect van GHB en XTC op eicellen en sperma van mensen. Wel van XTC op eicellen en sperma van proefdieren. Let op dat wil trouwens niet zeggen dat het ook bewezen veilig is voor mensen.

En daarom zijn er ook verschillende adviezen te vinden. Van deskundigen die aan de extra veilige kant willen zitten zijn wij een voorbeeld. In algemeen kun je zeggen dat drugsgebruik tijdens de periode van bevruchting het risico verhoogt op problemen tijdens de zwangerschap of bij de ontwikkeling van het kind. Hoe groot dit risico is, blijft gewoon heel erg lastig inschatten. Bepaalde drugs zijn extra verdacht zoals coke gebruik door de man. Het onderzoek wat er is, is echter vaak gebaseerd op proefdieren, en in de praktijk leidt incidenteel gebruik bij mensen meestal niet tot acute problemen. Dit maakt het gewoon heel moeilijk in te schatten wat de gevolgen uiteindelijk kunnen zijn. Bovendien heb je bij illegale drugs ook nog onbekende risico's van versnijdingen, vervuilingen of onbekende stoffen in drugs.

De veilige, ruime marge die wij adviseren is daarom om als stel 3 maanden geen enkele drugs gebruiken. Dan kun je rekenen op 100% 'veilig' sperma tijdens de bevruchting.  

Mvg,

Ronald 

12 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG