Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemiddag, Ik moet van mijn dokter valaciclovir slikken 2 x 500 Mg per dag. Dit ivm met herpes symptomen. Blaasjes op het geslachtsdeel. Bij andere medicijnen heb ik geen last van bijwerkingen en op dit moment ben ik enkel ietsjes verkouden. Ik heb as zaterdag een festival en ik vroeg mij af of ik xtc of alchohol mag gebruiken in combinatie met dit medicijn. Ik hoor graag van jullie en alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Eerst check je of je jezelf 100% fit voelt en geen bijwerkingen hebt van de medicatie. Je moet namelijk gezond en fit in je vel zitten voor XTC gebruik. Door deze goede 'gebruiksset' loop je het minste kans op een bad trip.

Dan check je dus ook de bijwerkingen van de medicatie zie de bijsluiter. Hoofdpijn komt zeer vaak voor. Ook vaak misselijkheid, braken, diarree, duizeligheid, huiduitslag, jeuk en overgevoelige huidreactie op zonlicht. Gecheckt bij jezelf? 

Dan kijk je of er wisselwerkingen zijn: die zijn er niet.  

Extra voorzichtig zijn, dus lager doseren van XTC is dan aanbevolen. Alcohol ook, bijvoorbeeld maximaal twee glazen, maar beter nul als je combineert met medicijnen en/of andere drugs.

XTC verlaagt tijdelijk je weerstand. Dat betekent dat herpes makkelijker tot uiting komt. Wil je geen, of zo min mogelijk, last hebben van herpes. Houd je weerstand dan op pijl.

Mvg,

Ronald 

16 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG