Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik had gisteren xtc met zeer hoge dosis gebruikt namelijk 350mg het is zeker niets men eerste keer maar er zat wel een tijdje tussen nu maar toen men eerste drie kwart begon te werke ging ik heel de tijd bij nemen omd ik het effect harder wou toen was het drie u op zen hardst en toen heel hart werkte had ik gwn een hele nog bijgenomen komt er dus op neer dat ik drie xtc pillen van 350mg na binne deed zonder er fatsoenlijk over na te denken ik begon na hrt happyste moment me misselijk te voelen en begon rare figuurtjes zo als draaiende driehoekjes te zien op de muren en men plafond was roos ik vond het heel raar zelfs begonne er ineens 10tallen spinne rond te lopen in men omgeving best grote eerst wask bang maar toen ik zag dat het halicuneren was probeerde ik me kalm te houden tog bleef dit een heftig situatie voor iemand met ervaring dus is het zeker geen aanrader voor andere want ik had ntml nooiy probleem met slapen na xtc nu wel ik heb heel harde hoofdpijn de ochtend erna en zie er verschrikkelijk uit men ogen staan nog alty strak slikken doet heel veel pijn en als ik in het licht kijk zie ik allemaal sterretjes vliegen ook men hart is er niet opvoruit gekomen ik had soms al last van hartkloppingen nu zeker men mond is zo droog dat ik liefst zo veel water drink da het weg is maar het lukt niet... DAN MIJN VRAGEN ZIJN? -heb ik mijn leven met deze domme actie even op het spel gezet? -kan het zijn dat dit men ogen maag hooft mond heeft aangetast? -als ik me na twee weken niet beter voel wat doe ik dan

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vragen. Je stelt een aantal vragen en ik ga ze allemaal proberen te beantwoorden en wat uitleggen. Verder geef ik in mijn antwoord een aantal links naar pagina's met info over XTC. Lees deze pagina's ook even goed door zodat je goed op de hoogte bent van de risico's van XTC en hoe je die risico's kunt beperken.

De meeste XTC-pillen zijn op dit moment zeer sterk gemiddeld rond de 170 mg. Er zijn ook sterkere pillen in omloop rond de 200-250 mg. Een pil van 350 mg is uitzonderlijk en zijn wij de afgelopen jaren niet tegengekomen tussen de duizenden pillen die wij getest hebben in het lab. Heb je je pil zelf laten testen? Doe dat de volgende keer zodat je zeker weet wat je slikt en ook bewuster kunt doseren. Testen is gratis en anoniem.

Je schrijft dat je 14 jaar bent. Als je jong bent en licht van gewicht bent, heb je minder nodig en loop je ook meer risico als je te hoog doseert. Let op je dosering was dus echt veel te hoog. Drie hele XTC-pillen is voor eigenlijk iedereen altijd veel te veel. Als je heel hoog doseert ga je hallucineren en heb je meer bijwerkingen, een grotere kans op een bad trip en een grotere kans op onvoorspelbare klachten in de dagen na XTC. Daarnaast raden wij echt af te gebruiken als je nog zo jong bent. Je hersenen zijn nog in ontwikkeling. Laat jezelf nu rustig herstellen van je gebruik en gebruik voorlopig niet meer.

Vind je dat eigenlijk prettig om heel erg strak te staan zonder het echte XTC gevoel? De meeste mensen vinden dat de bijwerkingen van XTC bij dat soort veel te hoge doseringen de overhand krijgen ten op zichte van de prettige effecten. Als je de risico's wilt beperken van XTC zou je niet meer moeten nemen dan 1 a 1,5 mg per kg lichaamsgewicht. Weeg je dus 60 kg dan niet meer dan 60 tot max 90 mg. En dat dus als volwassene. Slapeloosheid, misselijkheid, strakke kaken, hallucineren, hoofdpijn kun je met matig doseren ook veel beter in de hand houden. Mocht je het ooit nog eens doen, dan kun je daarop letten. Test je XTC zodat je weet hoe sterk het is en doseer ook maar 1x. Lees hier meer tips om de risico's te beperken.

Belangrijk om problemen te voorkomen is je te houden aan de richtlijnen voor doseren van XTC. Tussen XTC altijd sowieso minimaal 2 a 3 maanden pauze laten zodat de hersenen weer in balans kunnen komen en je minder kans loopt op schade. Je geeft zelf al aan dat je te ver bent gegaan met de XTC en klachten kreeg dus misschien daarom maar beter wat langer wachten dus om je lichaam en vooral (jonge en extra kwetsbare) hersenen hersteltijd te gunnen. 

Verder nog het volgende. Door XTC is je dorstgevoel niet juist. Het is gevaarlijk om overdreven veel water te drinken. Het is ook een misverstand om te denken dat water helpt om drugs uit je systeem te krijgen. Drink nooit meer dan 1 glas water per uur. Ook de dag erna dus niet overdreven veel water drinken. Dit kan levensgevaarlijk zijn. Lees hier meer over Watervergiftiging.

Tot slot vraag je of de XTC je ogen, maag, hoofd en mond heeft aangetast. Ik wil je geruststellen. Ja, je bent te ver gegaan maar nee, het heeft niet je lichaam op die manier aangetast. De hartkloppingen en andere klachten van wazig zien zijn het gevolg van een tijdelijk overprikkeling van je hersenen en angst. Hier kun je nog wat dagen last van hebben maar gaan meestal vanzelf weg als je rust en ontspanning weet te vinden en goed voor je lichaam zorgt. Wanneer je xtc gebruikt, komt je lichaam in een soort vecht of vlucht modus. Je pupillen worden groter, ervaart geen hongergevoel en je energie lijkt wel eindeloos. Je hersenen worden hierbij extra geprikkeld. Zo ook je angstcentrum in de hersenen.  Nu, na het gebruik, is het angstcentrum nog steeds wat overgevoelig. Er is dus niets stuk. Met de tijd zal de overgevoeligheid weg gaan en zullen je klachten dus ook afnemen. In de basis van je herstelproces liggen gezonde voeding en voldoende slaap en lichaamsbeweging.  Daarnaast heeft stress een behoorlijke negatieve invloed is op je klachten. Door vertrouwen te hebben dat het goed komt en jezelf van je klachten af te leiden doorbreek je het.

Drugsgebruik kan het herstel in de weg staan. Zelfs cafeïne en nicotine kunnen met het oppeppende effect je klachten triggeren. Vermijd deze daarom zo veel mogelijk. Op de pagina over Omgaan Met Angst kun je algemene tips over jouw klachten lezen. Als het niet lukt om de cirkel te doorbreken, of je klachten nemen binnen enkele weken niet af? Neem dan nog eens contact met ons op of met de huisarts. 

Mvg,

Ronald 

16 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG