Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik was gister avond uit en heb best wel een blackout gehad. Ik heb schijnbaar met heel veel meisjes gezoend. Toen ik wakker werd dacht ik dat ik nog een aangeschoten was dus voelde me heel vrolijk. Ik was ook heel geil op dat moment. Nu voel ik me best wel misselijk maar hoef niet te kotsen. Het is een beetje als de commin down van truffels. Text op mijn mobiel vernauwd en vergroot ook de hele tijd. Nu is mijn vraag of ik gedrogeerd ben. Ik kan me niet voorstellen dat ik drugs gebruik en het niet meer weet.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wij krijgen hier vaker vragen over en het is ook voor ons lastig om een duidelijk antwoord te geven; wij waren er immers niet bij. Ook als ik alle details heb, kan ik natuurlijk niet met zekerheid uitsluitsel geven.

In de eerste plaats wil ik je geruststellen. In de praktijk blijkt vaak dat alcohol de boosdoener is en/of dat de verklaring ligt in de set & setting. Set en setting zijn dus allerlei individuele factoren en factoren die te maken hebben met de omgeving. Dit wordt altijd onderschat. Soms heeft iemand bijvoorbeeld iets onder de leden zoals een virus, of valt de alcohol veel heftiger omdat iemand last heeft van stress of bijvoorbeeld door een ongunstige omgeving. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Lees hier meer:

https://www.drugsinfoteam.nl/tips-hulp/drug-set-en-setting

Tot slot lees ik in jouw verhaal geen sterke aanwijzingen die op drugs duiden. Het groter en kleiner worden van tekst op mobiel vind ik op zich niet heel raar. Maar ik kan mij voorstellen dat jij het koppelt aan hallucinerende drugs. Maar soms bungelen dat letters ook bij mij over het scherm als ik te lang aan het werken ben achter de pc bijvoorbeeld. Daarnaast kan de verdovende werking van alcohol ook deze bijwerking, de dag erna geven. Het scherpstellen gaat namelijk lastiger.

Ik kan mij eigenlijk, net zoals jij. niet voorstellen dat je bijvoorbeeld ongewild psychedelica binnenkrijgt (wat al heel lastig is, want je kunt bijvoorbeeld niet alles zomaar oplossen in een drankje) en dat je dan toch geen ander effecten van psychedelica krijgt dan alleen dat de tekst om je scherm groter en kleiner wordt als je ernaar staart.

Ik hoop dat je dus een beetje gerustgesteld bent en iets met dit antwoord kunt. En anders kun je ook altijd even langs de huisarts voor een algemene check.

Mvg,

Ronald 

16 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG