Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, afgelopen nacht (zondag op maandag) heb ik een beetje 4-mec genomen, om 00:00 en om 04:00. Nu moet ik aanstaande donderdag weer autorijden, alleen vroeg ik me af of het dan uit mijn bloed zou zijn. Alle bronnen die ik lees zeggen dat het uiterlijk 72 uur kan duren op z'n langst voordat (meth)amfetamines (hier zou het eventueel positief op kunnen testen) uit je bloed zijn, dus zou ik dan veilig de weg op kunnen gaan donderdag? (Ik heb verder een vrij snel metabolisme en een zeer laat vetpercentage, wat betekent dat het in principe nog sneller uit m'n lichaam zou moeten verdwijnen). Alvast bedankt voor de moeite en het antwoord!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je rekening houdt met je drugsgebruik en deelname aan het verkeer.

4-MEC is een nieuwe psychoactieve stof die door online vendors op de markt gezet wordt als legale vervanger van 4-MMC. Het is een vrij onbekende stof. Er is geen onderzoek naar gedaan. Je bent je eigen proefkonijn met 4-MEC. Het is niet precies bekend hoelang het in je lichaam blijft. 4-MEC is geen amfetamine trouwens maar een cathinone. De halfwaardetijd is de tijd die je lichaam nodig heeft om de helft te verwerken. Vermoedelijk heeft 4-MEC een iets kortere halfwaardetijd 4-MMC. Voor 4-MMC geldt weer een kortere halfwaardetijd dan MDMA. Waar het advies is om geen auto te rijden ongeveer 16-58 uur. Dit advies is gebaseerd op de aantoonbaarheid.

Je hebt op donderdag, drie dagen na gebruik, in ieder geval geen effecten meer van 4-MEC. Theoretisch, maar op basis van onvolledige informatie en zonder enige garantie voor jou, zou je ook kunnen beredenen dat die 72 uur voldoende zou moeten zijn dat de stof en afbraakproducten uit je lichaam zijn. Je weet echter ook niet of er nog andere stoffen inzaten die mogelijk een andere halfwaardetijd kennen.

Mvg,

Ronald 

13 augustus 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG