Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Kennen jullie het kruid skullcap ? Zo ja moet ik dat grinden voordat ik het wil roken ? En hoeveel kan ik roken voordat ik teveel heb gebruikt ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

We kennen Skullcap als engelse benaming voor Blauw Glidkruid (

Scutellaria Galericulata). Glidkruid is een plant die al eeuwen gebruikt wordt in de traditionele Chinese geneeskunde. Desondanks weten we nog niet goed wat de chemische structuur van de plant is. Meestal wordt er thee van gezet. Roken is ook een mogelijkheid. Als de bladeren met de hand verkruimeld kunnen worden tot rookbaar formaat is grinden niet nodig.

Omdat roken minder gebruikelijk is voor dit kruid, is er maar weinig bekend over de dosering. Doorgaans is de dosering bij roken wel anders dan bij drinken in thee. Bij sommige kruiden wordt een deel van actieve stoffen verbrand. Waardoor roken een minder efficiënte route van inname is. Bij andere kruiden wordt een deel van actieve stoffen afgebroken in de maag, wat roken juist efficiënter maakt. Hoe dat bij skullcap zit is onbekend. Enige voorzichtigheid is wel aan te raden. Meerdere tripreports beschrijven aanzienlijk sterker effect dan verwacht. Verder blijken er regelmatig meldingen te komen van een giftige werking op de lever, met name in combinatie met gamander en maretak.

Zowel bij roken als thee zetten van dit kruid geldt: combineer het niet met andere downers zoals bijvoorbeeld alcohol, benzo's of (slaap)medicatie.

Wil je ons laten weten hoe je gedoseerd hebt en wat jouw ervaringen daarbij waren?

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

22 augustus 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG