Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo. het weekend heb ik mdma op en trhump ofzoiets en alchol. is dit te zien op een ctscan van het hoofd?. heb dit 3 dagen gebruikt en sindsdien duizelig moe hoofdpijn somber

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik ga beginnen met je gerust te stellen. Volgens mij maak jij je erg zorgen. Of ben je zelfs bang dat je hersenschade hebt? Hier hoef jij je geen zorgen om te maken. Je hebt vervelende klachten na drie dagen alcohol en drugsgebruik. Die zijn niet zo gek. Hoe dat komt, leg ik je graag uit.

Je hebt het over 'Trump'.  Ik denk dat je daarmee een xtc pil bedoelt met een Donald Trump gezicht er op. In xtc zit de stof mdma. Wanneer je mdma gebruikt, komt je lichaam in een stressmodus te staan. Dat kost erg veel energie. Als je dat op één dag gebruikt, heeft je lichaam wel wat tijd en energie nodig om weer te herstellen. Ook wanneer je alcohol drinkt krijgt je lichaam een 'klap'. Als je dit dan drie dagen achter elkaar doet, is die klap behoorlijk groot. Gelukkig kan je lichaam hier gewoon weer van herstellen.

Maar die klap, dat merk je nu wel natuurlijk. En dat is wel vervelend. Je duizeligheid, vermoeidheid hoofdpijn en je somberheid is normaal. Als jij je lichaam wat tijd en rust geeft, zal je merken dat je klachten al snel een stuk minder worden. En uiteindelijk helemaal over gaan. Je klachten komen dus niet door hersenschade. Een CT scan laten maken is dus niet nodig.

Probeer dus te accepteren dat jij je nu gewoon even niet zo lekker voelt. En vertrouw er op dat het de klachten wel weer minder worden. Goede slaap, gezond eten en je rust pakken is de oplossing. Maar probeer ook afleiding te zoeken en niet te piekeren. Als je gaat piekeren dan blijven je klachten namelijk bestaan. Lees vooral ook geen doemverhalen op internet of in dergelijke.

Probeer ook alcohol, drugs, koffie en nicotine (roken) even niet te doen. Dat houdt namelijk ook de klachten in stand. De klachten zullen minder worden. Maar soms kan het wel even duren. Verwacht dus niet dat je na een paar dagen al klachten vrij bent. Geef je lichaam de tijd om te herstellen. Bedenk dat je lichaam een paar dagen lang heel erg hard heeft moeten 'vechten'. 

Worden je klachten niet minder? Of heb je over een tijd nog steeds klachten? Neem dan nog even contact met ons op.

Met hartelijke groet,

Dion

28 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG